1926: Απίστευτα ντοκουμέντα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στο μπάσκετ

Τι κι αν έχουν περάσει 98 ολόκληρα χρόνια; Μερικά πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ και η διαρκής έρευνα μας τα αποκαλύπτει! Η aris.re σας παρουσιάζει σπανιότατα ντοκουμέντα από το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της σεζόν 1925-26, τον πρώτο επίσημο τίτλο του Άρη.

Στο εξώφυλλο βλέπετε την παρέλαση των ομάδων πριν την τελετή λήξεως του πρωταθλήματος. Ο φωτογράφος έχει λάβει θέση στο κτίριο της ΧΑΝΘ ενώ εντύπωση προκαλούν οι γραμμές του γηπέδου μπάσκετ!

Στην κάτω φωτογραφία βλέπετε φάση από αγώνα του Άρη! Η λήψη είναι η ίδια. Και στις δύο φωτογραφίες αξίζει να παρατηρήσετε την κερκίδα, κατάμεστη από κόσμο!

1926-BASKET-2-FULL.jpg

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Άρη. Τερμεντζής, Δανελιάν, Αχιλλέως, Κονταξιάν, Φέτσης, είναι οι πέντε από τους έξι στη φωτογραφία!

1926-OMADA-FULL-COL.jpg

Ένα ακόμη σπανιότατο ντοκουμέντο: Το δίπλωμα του πρώτου πρωταθλητή της πόλης. Το δίπλωμα είναι του μετέπειτα σταρ της ποδοσφαιρικής και καλαθοσφαιρικής ομάδας, Δανιήλ Δανελιάν και έχει ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 1926, δηλαδή ακριβώς πριν από 97 χρόνια!

1926-DIPLVMA-DANELIAN-ΜΠΑΣΚΕΤ.jpg

Τα σπάνια αυτά κειμήλια της μπασκετικής ιστορίας του Άρη βρίσκονται στα χέρια απογόνων των τότε παικτών. Με την έρευνα μας τους ανακαλύψαμε στη Θεσσαλονίκη, στον Καναδά, στη Φλόριντα και στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, και τα φέρνουμε σε εσάς!

Η aris.re διασφαλίζει την επιβίωση αυτών των κειμηλίων και τα συγκεντρώνει σε ψηφιακή μορφή κρατώντας ζωντανή ακόμη μια σπάνια στιγμή του ένδοξου παρελθόντος του συλλόγου μας!

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ,αναδημοσίευση από τη σελίδα ARIS RE.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ