Όσοι νομίζουν πως ο παοκ πήρε άνετα τον τίτλο το 1976, παραβλέπουν πως πιθανώς ο τίτλος αυτός να του ήρθε δωράκι από τον Άρη. Γιατί ο Άρης πιστός στην ιστορία και στο όνομα του, διέλυσε την διεκδικήτρια ΑΕΚ πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος και ήταν αυτός που έδωσε 2 πόντους διαφοράς στον δικέφαλο του βορρά…

? Μόλις έχει μπει το γκολ της νίκης και οι πρωταγωνιστές τρέχουν να πανηγυρίσουν


Στις 18 Απριλίου 1976 λοιπόν στο Χαριλάου, ένας εκπληκτικός Άρης έκανε ότι ήθελε την ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πετύχει όσα γκολ άξιζε. Παρόλα αυτά η νίκη με 1-0 έδωσε άλλη τροπή στο πρωτάθλημα, ουσιαστικά στερώντας το όνειρο του τίτλου από τους ενωσίτες.Οι παίκτες του Άρη έδειξαν ένα μεγάλο πάθος και σκόρπισαν τους ψίθυρους που όλες τις προηγούμενες μέρες ήθελαν τους παίκτες μας να κάθονται να χάσουν, για να στερήσουν τον τίτλο από τον παοκ. Ο Άρης δεν έκανε και ούτε κάνει τέτοια, σε αντίθεση με άλλα “‘ενδοξα” σωματεία.


Ο Άρης λοιπόν είχε τα πάντα εκτός από αποτελεσματικότητα και τύχη.
Όλο το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Άρη, με τους παίκτες του να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Η ΑΕΚ έχει ένα δοκάρι όταν στη μοναδική φορά που πέρασε το κέντρο στο πρώτο μέρος, ο Τσάμης με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Παπαφλωράτου. Ευκαιρίες χάθηκαν πολλές, ο Ανανιάδης είχε δοκάρι στο 55′ με σουτ. Τελικά στο 62′ έφτασε η ώρα για το γκολ: Ο Πάλλας σέντραρε, ο Ισαακίδης έπιασε φαλτσαριστή κεφαλιά προς την περιοχή της ΑΕΚ και εκεί ο Σταυρίδης με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!


Το ματς δεν είχε άλλες πολλές συγκινήσεις, πέρα από ένα δοκάρι στο 72′, από τον Δράμπη.
Το σφύριγμα της λήξης έδωσε στον Άρη και πάλι την περηφάνια του, αυτή που οι κακές γλώσσες θέλανε να του πάρουνε τις περασμένες μέρες. Η εμφάνιση και η νίκη έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον της νεανικής του ομάδας. Στον αντίποδα στην ΑΕΚ επικρατούσε απογοήτευση για το αποτέλεσμα αλλά και την εμφάνιση.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΑΡΗΣ: Παπαφλωράτος, Μπαλάφας, Πάλλας, Βένος, Παπάζογλου, Φοιρός, Ανανιάδης, Δράμπης, Ανανιάδης, 72′ Τζιφόπουλος, Σταυρίδης, Ισαακίδης, Κουμαριάς, 85′ Λίτσανιν
ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Νικολάου, Τσανλάιτερ, Παπαδόπουλος, Τσάμης, Δέδες, Βάγκνερ, Παπαιωάννου, Τάσος

Βασίλης Δερμεντζόγλου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ https://aris.re/

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ?