Στις 17 Ιανουαρίου 1981 ο Άρης πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος βάζοντας φωτιά στην υπόθεση τίτλος.


Με τον Γκάλη να έχει περιοριστεί αισθητά στην επανάληψη από τον Κορωναίο και τον Παναθηναϊκό να κρατάει σε όλη την διάρκεια της διαφορά ασφαλείας οι θεατές στο κλειστό της Λεωφόρου δεν περίμεναν με τίποτα την κατάληξη της αναμέτρησης. Κομβικό σημείο στην ανατροπή του Άρη υπήρξε η αποβολή με 5 φάουλ του Κορωναίου 3:22 πριν τη λήξη με το σκορ στο 87-77 υπέρ των πρασίνων. Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Νίκος Γκάλης πήρε τις τύχες του αγώνα στα χέρια του, οι κίτρινοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά μειώνοντας σε 88-85 στα 58’’ πριν τη λήξη.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ και έκαναν όπως φάνηκε τη λάθος επιλογή να εκτελέσουν βολές αντί να προσπαθήσουν να σπαταλήσουν το χρόνο, ο Παπαντωνίου αστόχησε και στις 2 βολές και στην επόμενη φάση ο Βίδας αποβλήθηκε κάνοντας 5ο φάουλ πάνω στον Γκάλη. Ο Γκάνγκστερ ευστόχησε και στις 2 βολές μειώνοντας σε 88-87 ενώ στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων ο Γεωργανάς υπέπεσε σε λάθος χάνοντας τη μπάλα από τον Ανανιάδη ο οποίος πάσαρε στον Γκάλη που έκανε στον αιφνιδιασμό το 88-89. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού ο Κοκολάκης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και στα τελευταία δευτερόλεπτα οι κίτρινοι κράτησαν τη μπάλα στα χέρια τους ολοκληρώνοντας μια τεράστια ανατροπή.


Κορυφαίος για τους νικητές ο Νίκος Γκάλης που σταμάτησε στους 40 πόντους ενώ διακρίθηκαν και οι Παραμανίδης,Ρωμανίδης. Από τον Παναθηναϊκό καλύτερος ήταν ο Κοκολάκης και στην επανάληψη οι Κορωναίος,Βίδας. Με τη νίκη αυτή ο Άρης έπιασε στη 2η θέση τους πράσινους βρισκόμενοι πλέον 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.


Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Κοκολάκης 21, Βίδας 14, Κορωναίος 17, Κόντος 17, Στεργάκος 19, Παπαντωνίου, Γεωργανάς
ΑΡΗΣ : Γκάλης 40, Παραμανίδης 24, Ανανιάδης, Στυλιανού 8, Ρωμανίδης 11, Βαμβακούδης, Σκόνδρας 6

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΖΥΡΗΣ

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ARIS RE

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ