Αλεξάνδρειο, 18 Αυγούστου 1986

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ,ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ https://aris.re/

Ήταν ένα φιλικό από αυτά που γίνονται μια φορά στα 100 χρόνια. Και ίσως και πιο σπάνια. Το γεγονός είναι πως οι οπαδοί που γέμισαν το Παλέ στις 18 Αυγούστου 1986 απόλαυσαν ένα σπουδαίο και σπάνιο φαινόμενο, να δούνε δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, να παίζουν αντίπαλοι τη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι σε επίπεδο συλλόγων σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνο τον καιρό!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσιμπόνα, εναντίον του Αυτοκράτορα και ανερχόμενης υπερδύναμης στην Ευρώπη, Άρη. Ο γιός του Διαβόλου Ντράζεν Πέτροβιτς, στα 21 του χρόνια, για πρώτη του φορά στο Αλεξάνδρειο, εναντίον του Γκάγκστερ του ελληνικού μπάσκετ, 28χρονου Νίκου Γκάλη! Τιμόμενα πρόσωπα στην αρχή του αγώνα οι Πέτροβιτς, Γκάλης και Νόβοσελ, ο μάνατζερ της Τσιμπόνα, που τιμήθηκαν με πλακέτες από τους Μιχαηλίδη, Μπουσβάρο και Γκράτσιο, αντίστοιχα. Στο πρόσφατο μουντομπάσκετ ο Γκάλης είχε ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ, ενώ ο Ντράζεν καλύτερος παίκτης! Οι δύο παίκτες θα συναντιόντουσαν μερικές φορές ακόμη ως αντίπαλοι με τις εθνικές ομάδες, αλλά σε επίπεδο συλλόγων αυτή επρόκειτο να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι!

Ο κόσμος αναλώθηκε στο να παρακολουθεί με καμμένη την ανάσα τις προσπάθειες των δύο μεγάλων σταρ, όπως και του πρωτοεμφανιζόμενου Σούμποτιτς με τη φανέλα του Άρη. Οι πλάβι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 53-40. Ο Γκάλης πήρε την ομάδα επάνω του και πλησίασε το σκορ στο Β μέρος, ενώ και ο Σούμποτις έδειξε το πλούσιο ταλέντο του στο σκοράρισμα. Ο Πέτροβιτς δεν ήταν δαιμονισμένος, όπως συνήθως, αλλά διάφορα ποιοτικά του ξεσπάσματα έφεραν επευφημίες στις κερκίδες! Από τον Άρη διακρίθηκε και ο νεοαφιχθής Μπαϊρακτάρης, που όμως τελικά δεν έπιασε στην ομάδα και δεν είχε συνέχεια. Το τελικό σκορ 104-95 υπέρ της Τσιμπόνα, ήταν αδιάφορο για τους οπαδούς που στο τέλος χειροκρότησαν όλους τους παίκτες για την προσπάθεια τους!

Οι συνθέσεις ήταν οι εξής:

Άρης: Γκάλης 36, Φιλίππου 8, Ρωμανίδης 18, Δοξάκης, Σούμποτιτς 19, Σταμάτης 6, Μπαϊρακτάρης 6, Τσιτάκης 2.

Τσιμπόνα: Ν.Πέτροβιτς 31, Α.Πέτροβιτς 18, Νάκιτς 4, Μπέσιτς, Τσούτουρα 8, Κνέγκο 6, Ούσιτς 19, Τβετσίτσανιν 12, Σόσταρετς, Παβλίσεβιτς

Ο Γκάλης λοιπόν νίκησε στην άτυπη κόντρα των σκόρερ με 36 πόντους έναντι 31 του Ντράζεν! Μετά τον αγώνα δήλωσε πως ο Άρης είναι σε καλό δρόμο και με την ενίσχυση ενός ξένου και με τον εγκλιματισμό των νέων θα μπορέσει να κερδίσει ακόμη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσιμπόνα!

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς δηλωσε πως η ομάδα τους είναι ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας και πως οι διεθνείς δεν είχαν χρόνο να ξεκουραστούν. Για τον Γκάλη δήλωσε πως η αξία του φαίνεται και μόνο από το γεγονός πως βγήκε πρώτος σκόρερ στο μουντομπάσκετ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ