Άρης και Μπαρτσελόνα έδωσαν μεγάλη μάχη όμως οι Ισπανοί ήταν αυτοί που έφτασαν στη νίκη στις 22 Φεβρουαρίου 1990 για την 9η αγωνιστική του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΖΥΡΗΣ


Στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Ιωαννίδη σμπαράλιασαν την άμυνα της Μπαρτσελόνα με κάθε πιθανό τρόπο φτάνοντας τη διαφορά στο +11 (42-31). Όμως τα 3 φάουλ που χρεώθηκε ο Βράνκοβιτς και η είσοδος των Χιμένεθ – Νόρρις ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να ανακάμψουν. Μαζί με αυτά και η άριστη άμυνα των Ισπανών πάνω στον Γκάλη που τον περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 54-47 όμως στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα έπιασε στον ύπνο τους κίτρινους καθώς με το ξεκίνημα της ένα δίποντο και ένα τρίποντο των Μαρτίνεθ και Επιφάνιο διαμόρφωσαν το 54-52. Ο Γιαννάκης ήταν κυρίως αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του στην επίθεση όμως στην άμυνα η κατάσταση ήταν τραγική. Ακόμα και όταν πέρασε εκτός ο Μαρτίνεθ που έκανε μεγάλη ζημιά στον Άρη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν και μάλιστα οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά στο 29’ με 71-73.

Το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης ήταν στο 30’ όταν ο Επιφάνιο με σερί πόντους έκανε το 75-82 από το 75-75 ενώ ο Νόρρις κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τα καλάθια. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι εφάρμοσαν άριστα τον αιφνιδιασμό και έφτασαν τελικά στη νίκη με 94-100.


Η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη εντός έδρας για τον Αυτοκράτορα στη διοργάνωση και παράλληλα του διέκοψε το σερί των 4 νικών. Με ρεκόρ 6-3 πλέον ο Άρης ταξίδεψε στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει το Μιλάνο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΡΗΣ : Γκάλης 30, Γιαννάκης 22, Τζόουνς 21, Λυπηρίδης 4, Βράνκοβιτς 14, Ρωμανίδης 3, Φιλίππου, Δοξάκης
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Χιμένεθ 19, Κόστα 5, Επιφάνιο 27, Γουντ 2, Νόρρις 20, Μαρτίνεθ 14, Κρέσπο 9, Σολοθάμπαλ 4

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ARIS RE.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ