8-6-1952

ΑΡΗΣ – Μπεΐκόζ 1-1

Γήπεδο Άρεως, Θεσσαλονίκη

Παρουσία χιλιάδων θεατών, ο Άρης υποδέχτηκε στο γήπεδό του την ισχυρή τουρκική ομάδα Μπεΐκόζ  από την Κωνσταντινούπολη, με τελικό σκορ 1-1.

Ο διεθνής φιλικός αγώνας στον οποίο διαιτήτευσε ο κ. Αποστόλου, κύλησε με υπεροχή της ομάδας του Άρεως, που έχασε αρκετές ευκαιρίες, ιδίως κατά το β΄ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι  ότι χάθηκαν από τους κυνηγούς μας σίγουρα γκολ από κοντινή απόσταση.

? Οι δύο ομάδες σε κοινή φωτογράφιση πριν τον διεθνή φιλικό αγώνα. Τους παίκτες πλαισιώνουν μέλη των δύο διοικήσεων.

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές κατά το πρώτο ημίχρονο δεν ανέπτυξαν σημαντική επιθετική δραστηριότητα.Στα πρώτα δέκα λεπτά όμως της επανάληψης, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα του Άρεως Σουρουνόπουλο να σώζει την εστία του από βέβαια παραβίαση.

Το τέρμα του Άρεως επετεύχθη στο 44΄, ύστερα από ωραίο συνδυασμό του Ρουμελιώτη και του Ρίζου, και  εκτέλεση από τον Λιακόπουλο.

Οι Τούρκοι ισοφάρισαν στο 81΄, όταν συνδυάστηκε θαυμάσια όλη η επιθετική τριάδα, με τον έξω αριστερά Φικρί να σκοράρει, κάνοντας το τελικό 1-1.

Από τον Άρη καλή απόδοση είχαν οι Παναγούλιας, Ι. Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Λιακόπουλος και Παπουτσόπουλος.

Η σύνθεση της ομάδας μας

ΑΡΗΣ: Σουρουνόπουλος,Οξίκογλου,Μαρτίνης,Παναγούλιας,Ι. Γρηγοριάδης, Ποζάνης,Νανάκος,Ρουμελιώτης,Ρίζος,Λιακόπουλος,Παπουτσόπουλος.

Ως αλλαγές αγωνίστηκαν επίσης οι Γκαντίνας,Χαλυβόπουλος,Σπανός και Πολυχρονιάδης.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ