Άρης-Πενιαρόλ 1-2

26-7-2011

Διεθνές φιλικό παιχνίδι

«Κλεάνθης  Βικελίδης»,Θεσσαλονίκη

Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από 20.000 Αρειανούς, ο Αρης παρά την ήττα (1-2), έδειξε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ουρουγουάης.

Εκτός από τον εκπληκτικό κόσμο που σε περίοδο διακοπών σχεδόν γέμισε το “Κλεάνθης Βικελίδης”, το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη φανέρωσε θετικά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις για μια καλή χρονιά.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Σολτάνι που είχε και δοκάρι και ήταν από τους κορυφαίους μαζί με τον αρχηγό των “κιτρινόμαυρων”, Νέρι Καστίγιο.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι παρασυρόμενοι από την εξέδρα έδειχναν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Καστίγιο  ήταν από την αρχή δραστήριος και απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία με τον Καρίνι να μπλοκάρει με την συμπλήρωση του 10λεπτου.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ πρώτοι στο 22′ με ένα τυχερό και αμφισβητούμενο γκολ. Ο Πέρες  χρησιμοποιώντας το χέρι, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Σηφάκη, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Άρης,παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο,με εξαιρετική ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, άρχισε  να απειλεί την εστία των Ουρουγουανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε ποικιλία στις επιθέσεις με πολλά σουτ.Στο 34′ ο Καπετάνος, μετά από πάσα του Σολτάνι, αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα (36′) ο η προσπάθεια του Νέτο εξουδετερώθηκε  από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο 37′ και πάλι ο Σολτάνι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ωστόσο δεν έγινε το ίδιο τρία λεπτά αργότερα (40′) όταν μετά από πάσα του Βανγκελί ο Γαλλοαλγερινός ισοφάρισε σε 1-1 βάζοντας “φωτιά” στις εξέδρες του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Β΄μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε αλλαγές, που όμως δεν επηρέασαν την καλή εικόνα της ομάδας μας.

Στο 52′ ο Σολτάνι θα σουτάρει και η μπάλα θα χτυπήσει  σε αντίπαλο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γαλλοαλγερινός σημάδεψε το δοκάρι του Καρίνι που ελάχιστα ακούμπησε την μπάλα.

Η κούραση, μετά από συμπλήρωση μιας ώρας, άρχισε να κάνει τα σημάδια της σε παίκτες του Άρη και την ίδια ώρα ο Αγκίρε έριχνε “πιτσιρικάδες” στο παιχνίδι αλλάζοντας λίγο την ροή του. Η Πενιαρόλ  άρχισε και πάλι να απειλεί την εστία του Βελλίδη.

Μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Παστορίνι στο 58′, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κορούχο να ευστοχεί, με μια φοβερή εκτέλεση από τα 11 βήματα, και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Πενιαρόλ.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά, ο Άρης προσπάθησε να φτάσει στην  ισοφάριση,χωρίς να τα καταφέρει. Αιτία ήταν από τη μια ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Πενιαρόλ και  από την άλλη κάποια επιπολαιότητα και βιασύνη στα τελειώματα των φάσεων.

 Από τον Άρη κορυφαίος ήταν ο Σολτάνι. Έβαλε το γκολ,ήταν κινητικός και πήρε πρωτοβουλίες. Ο Καπετάνος ήταν πολύ δραστήριος, έκανε αρκετά και καλά σουτ και, αν ήταν λίγο τυχερός, θα είχε σκοράρει.Ο Καστίγιο, αν ελέγξει καλύτερα τον εαυτό του, θα κάνει σπουδαία πράγματα.Σταθεροί οι Νέτο,Λαζαρίδης και Μίσελ, με έντονη παρουσία στα χαφ ο Φατί. Αγωνίστηκαν και οι νεαροί Γιαννίτσης,Γιαννιώτας,Οικονομόπουλος και Αγγελούδης που χρειάζονται να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να δείξουν τις ικανότητές τους.

Η Πενιαρόλ, ομάδα-θρύλος στη χώρα της, άφησε καλές εντυπώσεις, φανερώνοντας την εικόνα μιας σοβαρής και έτοιμης ομάδας.

Ο κόσμος στο τέλος του μεγάλου φιλικού αγώνα,με το ζεστό χειροκρότημα και τα συνθήματα του, αντάμειψε την προσπάθεια των παικτών. Ο Άρης έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο για την εποχή αυτή, και με την κατάλληλη δουλειά που θα συνεχιστεί, μπορεί να είναι πρωταγωνιστής.

Οι συνθέσεις:

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης (46′ Βελλίδης), Βανγκέλι (82′ Καζναφέρης), Γιαννίτσης (46′ Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (89′ Σακάτα), Νέτο (64′ Αγγελούδης), Καπετάνος (64′ Γιαννιώτας), Καστίγιο (78′ Πορτίγια), Σολτάνι (73′ Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (46′ Τόχα).

Πενιαρόλ (Ντιέγκο Αγκίρε): Καρίνι, Γκονζάλες (83′ Βαρέλα), Μασεάχ, Παστορίνι (63′ Παλάσιος), Πέρες (84′ Σίλες), Βαλντές (16′’ Ροντρίγκες), Τόρες (63′’ Κριστοφόρο), Σαλαγιέτα, Αλμπίν, Αμόντιο, Γουιχόν (63′ Σίλβα).

Στο 91ο λεπτό…

  • Πολύς κόσμος και πολύ πάθος στο γήπεδο για ένα ακόμα μεγάλο «λάτιν» φιλικό του Άρεως. Καπνογόνα, βεγγαλικά και πολλές κορδέλες χαρτιού δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό του Χαριλάου.
  • Στα αξιοσημείωτα του αγώνα  το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου, μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, όταν και σημειώθηκαν δύο ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.
  • Οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια χρώματα. Έτσι ο Άρης εμφανίστηκε με μαύρη φανέλα με πλάγια κίτρινη φωσφοριζέ ρίγα,ενώ η Πενιαρόλ με χρυσαφί φανέλα.
  • Η Κλουμπ Ατλέτικο Πενιαρόλ (ισπανικά: Club Atlético Peñarol) είναι αθλητικός σύλλογος από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Είναι πιο γνωστή για το τμήμα ποδοσφαίρου της, καθώς έχει κατακτήσει 3 φορές το Διηπειρωτικό Κύπελλο και 5 φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες.
  • Ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1891,από εργάτες της Εταιρίας σιδηροδρομικών γραμμών Κεντρικής Ουρουγουάης (Βρετανικών συμφερόντων), με το όνομα Central Uruguay Railway Cricket Club, στο προάστιο του Μοντεβίδεο, Πενιαρόλ. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου την ανακήρυξε ως την κορυφαία ομάδα της Νοτίου Αμερικής για τον 20ο αιώνα. Μεγάλη της αντίπαλος είναι η Νασιονάλ.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ