ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2

16/1/2011
“Κλεάνθης Βικελίδης”,Θεσσαλονίκη

Σπάει η μεγάλη παράδοση των πενήντα ετών με τον Πανιώνιο

Ένας υποτονικός και άνευρος ΑΡΗΣ υποχρεώθηκε σε μια ιστορική ήττα από τον Πανιώνιο. Ο Κώστας Μήτρογλου με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν αυτός που έβαλε τέλος σε μια μακρά παράδοση επιτυχίων τους Άρεως σε βάρος των Νεοσμυρνιωτών.

Ο Έκτορ Κούπερ με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Μίσελ. Στο κέντρο της άμυνας οι Λαζαρίδης και Οριόλ. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Κατίδης και Φατί. Στον άξονα ο Τόχα με τους Χαβίτο και Καζναφέρης στις πτέρυγες και στην επίθεση ο Τσέζαρεκ.

Ο Λεμονής ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1 με τους Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Γιόνσον και αριστερά τον Κοντοέ. Στο κέντρο της άμυνας οι Λάτκα και Σιόβας, με κόφτες τους Όμο και Τσότσαλιτς. Στον άξονα ο Κουμορτζί, ενώ στις πτέρυγες οι Μπάλαμπαν και Ριέρα. Τέλος στην επίθεση ο Μήτρογλου.


Η ομάδα μας ξεκίνησε ως γηπεδούχος δυνατά και έχοντας την πρωτοβουλία,ωστόσο ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.Ο νεοφερμένος στην Νέα Σμύρνη Μήτρογλου ήταν ο σκόρερ από την σέντρα του Μπάλαμπαν στο 18ο από τα δεξιά. Ο Οριολ που ήταν στην φάση δεν μπόρεσε να διώξει με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια και τον διεθνή επιθετικό να την στέλνει με πλασέ στα δίχτυα του Σηφάκη.

Πριν το γκολ του Πανιωνίου ο Άρης απείλησε δυο φορές, στο 2ο σε σέντρα-σουτ του Μίσελ, ο Μάχο έδιωξε σε κόρνερ και η δεύτερη στο 16ο με την καρφωτή κεφαλιά του Λαζαρίδη και το τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει και πάλι δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Aρης προσπάθησε να ισοφαρίσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.Πίεσε ψηλά προκειμένου να υποχρεώσει τους αντιπάλους να κάνουν λάθος.Η άμυνα του Πανιωνίου όμως λειτουργούσε άψογα.Η πιο σπουδαία φάση έγινε στο 43ο, όταν ο Λάτκα έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τόχα και ενώ αυτή πήγαινε προς τα δίχτυα. Τα προβλήματα για την ομάδα μας ξεκινούσαν στον χώρο το κέντρου με τους Φατί, Κατίδη και Τόχα να μην μπορούν να συνδυαστούν σωστά.

Ο Πανιώνιος έδωσε χώρο,παίζοντας με αντεπιθέσεις έχοντας σε καλή μέρα τους Ριέρα, Μπάλμπαν και Μήτρογλου.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στην επανάληψη παρά τις όποιες αλλαγές των προπονητών.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του 2ου ημιχρόνου έγινε στο 51ο,όταν ο Νέτο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσέζαρεκ από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 54ο σέντρα του Κατίδη και πάλι από δεξιά, ο Κασναφέρης μπήκε σφήνα στους αμυντικούς του Πανιωνίου αλλά η προβολή του δεν ανησύχησε τον Μάχο.Ένα σουτ του Τόχα στο 56ο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ,ανάγκασε τον Μάχο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Ευκαιρία για τον Πανιώνιο θα σημειωθεί στο 68ο με το δυνατό συρτό σουτ του Ριέρα έξω από την περιοχή του Σηφάκη που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 84ο ο Νέτο σέντραρε έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Λίγο πριν το τέλος και πάλι ο Μήτρογλου με εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά, “αδειάζει” το Νέτο και γράφει το τελικό 0-2.

Ο Aρης ήταν αρκετά υποτονικός με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά. Δεν υπήρχε νεύρο και ένταση, ενώ ο Κούπερ ζητούσε διαρκώς η ανάπτυξη να γίνει από την αριστερή πλευρά. Ο Πανιώνιος κρατούσε τον Άρη μακριά από την εστία του Μάχο με σχετική ευκολία.Μόνη όαση στην ομάδα ο φιλότιμος Χαβίτο,από τον οποίο ξεκινούσε κάθε καλή προσπάθεια για την ομάδα μας.Καλή ήταν η παρουσία σε άμυνα αλλά και επίθεση του Λαζαρίδη.

Ο ουραγός Πανιώνιος πήρε μια νίκη που δεν περίμενε.Πρόσωπο του αγώνα ο Μήτρογλου,που έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη νέα του ομάδα.



Οι συνθέσεις:

Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα (80′ Πορτίγια), Τσέζαρεκ, Κατίδης (67′ Αραβίδης), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (58′ Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς (80′ Αναστασόπουλος), Κουμορτζί (57′ Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν (64′ Σάμαρης)

Στο 91ο λεπτό…

  • Μεγάλη η απογοήτευση για την ήττα σε όλο τους ανθρώπους και τους φίλους της ομάδας,είναι φανερό ότι υπάρχουν εσωτερικά θέματα που πρέπει να λύσει ο Κούπερ και η διοίκηση της ομάδας,ενώ βρισκόμαστε και προς τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
  • Όταν έχεις κερδίσει 14 κόρνερ και δεν έχεις καταφέρει να πετύχεις ένα γκολ κι οι ευκαιρίες σου είναι από προσπάθειες εκτός περιοχής, αυτό σημαίνει ότι έχεις μεγάλο θέμα με το γκολ…
  • Με το δίκιο τους οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους παίκτες για αυτήν την ήττα από το ουραγό Πανιώνιο.
  • Στις 18 Ιουνίου 1961 ήταν η τελευταία ήττα του Άρη στο Χαριλάου για το πρωτάθλημα από την ομάδα του Πανιωνίου με σκορ 2-5.
  • Η ομάδα δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσει τα πλέι οφ,ενώ ετοιμάζεται σιγά σιγά για τα παιχνίδι με την Σίτι για τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ.
  • Πάνω από 15.000 φίλαθλοι ήταν στο γήπεδο,ενώ στην ειδική θέση του γηπέδου βρίσκονταν περίπου διακόσιοι Νεοσμυρνιώτες.

Σημείωση: Δυο μέρες μετά την από την ήττα,ο Έκτορ Κούπερ θα παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ