13 Δεκεμβρίου 1990


Μπροστά σε 3500 οπαδούς του ο Άρης υποδέχτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1990 την αγγλική Κίνγκστον στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του στον όμιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΕΖΥΡΗ, αναδημοσίευση από τη σελίδα ARIS RE.

Οι κίτρινοι μπήκαν υπεροπτικά στην αναμέτρηση πιθανότατα λόγω της καταγωγής της αντιπάλου ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι με την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα τους αλλά και την οργανωμένη άμυνα έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Άρη. Οι Άγγλοι έκλεισαν τους διαδρόμους στο Νίκο Γκάλη με μία συμπαγής άμυνα μαν του μαν με βοήθεια κυρίως στην κορυφή της ρακέτας ενώ παράλληλα έβαλαν δύσκολα στους Σόμπιν και Λυπηρίδη κάτω
από τα καλάθια.

Η χαρακτηριστική δεινότητα του Γκάλη στο σκοράρισμα σε συνδυασμό με
κάποιες συνεργασίες που έβγαλε με τον Γιαννάκη ήταν ανακουφιστικές για τον Άρη που πήρε διαφορά 10 πόντων στο 16’ (33-23) ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο 43-34.

Στην επανάληψη οι κίτρινοι έδειξαν σαφή βελτίωση σε όλους τους τομείς,ο Σόμπιν που κάλυψε πολλές τρύπες στην άμυνα και ο Γκάλης με 3 ασίστ προς τους Σέλλερς και Σόμπιν βοήθησαν στο να φτάσει στο 25 ο λεπτό η διαφορά στους 14 (57-43).

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν για να σκοράρουν και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους αρετές.

Οι κίτρινοι με μεγάλο τους όπλο τον Σέλλερς είχαν εντυπωσιακά επιθετικά ξεσπάσματα και προηγήθηκαν με 77-59 στο 31’.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Άρη χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στη Κίνγκστον να μαζέψει τη διαφορά και να χάσει τελικά με το τιμητικό 103-90.

Από τον Άρη που γενικά δεν ενθουσίασε ο Νίκος Γκάλης ήταν αυτός που σε πολλές περιπτώσεις έβγαλε την ομάδα από τη δύσκολη θέση ενώ αμυντικά καλύτερος ήταν ο Σόμπιν.

Από την Κίνγκστον που έκλεψε τις εντυπώσεις ξεχώρισαν οι Κλαρκ,Μπερντ,Κάνιγχαμ και Γκόρντον.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΡΗΣ
: Γκάλης 37, Γιαννάκης 23, Σέλλερς 18, Λυπηρίδης 4, Σόμπιν 17, Αγγελίδης 2,Βουρτζούμης 2


ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ : Ντάνκαν 9, Στίλερ, Κάνιγχαμ 20, Μπερντ 11, Γκρίφιβς 2, Χένλαν 11, Κλαρκ 24, Γκόρντον 11

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ