Ο Ντίνος Κούης ισοφαρίζει το ρεκόρ του Αλέκου Αλεξιάδη.

Είναι Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου του 1987. Στο γεμάτο και ενθουσιώδες Χαριλάου, ο Άρης νικά άνετα και με καλή απόδοση τον ΟΦΗ με 3-1. Τα τέρματα της ομάδας μας πετυχαίνουν ο Ευριπίδης Σαμώλης,ο Ντίνος Κούης και ο Βασίλης Δημητριάδης.

Το ματς πέρα από το αγωνιστικό του ενδιαφέρον (θα υπάρξει ρεπορτάζ για τον αγώνα σε μεταγενέστερο χρόνο), είναι ιστορικό για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Ο Ντίνος Κούης με το γκολ που θα πετύχει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των γκολ του μεγάλου Αλέκου Αλεξιάδη,φτάνοντας στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα την μέρα εκείνη,με τη θαυμάσια εκτέλεση φάουλ, θα πετύχει το 127ο τέρμα με την κίτρινη φανέλα,όσα δηλαδή πέτυχε και ο Αλέκος Αλεξιάδης.

Στα επόμενα τέσσερα περίπου χρόνια που ο Ντίνος Κούης (1974-1991) έπαιξε ποδόσφαιρο,θα σημειώσει άλλα 16 γκολ,φτάνοντας συνολικά τα 143 τέρματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κούης τη περίοδο 1980-81 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που παίκτης του Άρη κερδίζει τη θέση του πρώτου σκόρερ

Η αξία του επιτεύγματος αυτού είναι μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Κούης δεν ήταν  επιθετικός παίκτης, αλλά αγωνιζόταν στον χώρο του κέντρου. Κοιτώντας τους πρώτους σκόρερ των ελληνικών πρωταθλημάτων, δεν βλέπουμε κάποιον που να μην ήταν επιθετικός παίκτης.

Ο  Αλέκος Αλεξιάδης με τα 127 γκολ, από το 1963-1975,  είχε κατορθώσει να πετύχει μέχρι 20 τέρματα στην ίδια σεζόν, το 1973-74. Ο Αλεξιάδης, που δεν χτυπούσε πέναλτι, σημείωσε τα περισσότερα τέρματα του με εντυπωσιακές κεφαλιές που μόνο αυτός μπορούσε να πιάσει και ορισμένα πολύ θεαματικά γκολ με ανάποδα ψαλίδια.

Στη γενική λίστα των πρώτων σκόρερ της Α΄ εθνικής ο Ντίνος Κουής είναι στη  13η θέση,ενώ ο Αλέκος Αλεξιάδης στη  19η θέση.

Tην ημέρα εκείνη οι δύο μεγάλοι άσσοι,μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για το επίτευγμα του Ντίνου Κούη. Διαβάστε και δείτε τι λέει ο ένας για τον άλλον,με πόση αγάπη και σεμνότητα μιλούν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Aλεξιάδης: Eίμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ένας μεγάλος παίκτης ισοφάρισε το ρεκόρ μου και θα το περάσει οπωσδήποτε. Πάνω από όλα είναι ο Άρης και οι νίκες που πρέπει να κάνει. Χαίρομαι για τον Ντίνο που είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης και ένα εξαιρετικό παιδί.

Κούης:Λυπάμαι πολύ που πήρα το ρεκόρ από τον Αλέκο Αλεξιάδη.Ο Αλεξιάδης είναι ένας θρύλος για την ιστορία του Άρη,είναι ο μεγαλύτερος γκολτζής που πέρασε από τον Άρη. Από την άλλη χαίρομαι οπωσδήποτε για το ρεκόρ μου.

Βοηθήθηκα πάρα πολύ από τα πέναλτι και τα φάουλ που έχω χτυπήσει για να φτάσω σε αυτόν τον αριθμό. Ο Αλέκος Αλεξιάδης ήταν γνωστός για τις κεφαλιές και τα θεαματικά ανάποδα ψαλίδια που έβαζε.

Αλέκος Αλεξιάδης και Ντίνος Κούης: Δύο παίκτες που τα ονόματά τους έχουν γραφτεί  με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Άρεως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ