Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο αήττητος Άρης αντιμετώπισε στις 1 Νοεμβρίου 1986 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης πετυχαίνοντας όπως ήταν αναμενόμενο άλλη μία νίκη.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η άμυνα ζώνης του Παοκ δημιούργησε κάποια προβλήματα στους παίκτες του Ιωαννίδη που προσπάθησαν να σκοράρουν από μακρινή απόσταση χωρίς επιτυχία. Στη συνέχεια όμως με τον εξαιρετικό Σούμποτιτς ο Άρης βρήκε σκορ και τρέχοντας ένα σερί 8-0 μετέτρεψε το 4-8 σε 12-8.

Στο 14ο λεπτό ο Ιωαννίδης αντικατέστησε τον Λυπηρίδη με τον Τσιτάκη ενώ ο Αγγελίδης απάντησε με τον Σταυρόπουλο που πέρασε στη θέση του Ζ. Κατσούλη. Οι κίτρινοι έφτασαν στο +10 (37-27) στο 15’ και έκλεισαν το ημίχρονο στο 44-34.

Στην επανάληψη η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα,μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη ζώνη να μην επέτρεψαν τον Γκάλη να βρει εύκολα διαδρόμους όμως δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από τους 8 πόντους (53-45 στο 25’).

Στο 30ο λεπτό ο Αγγελίδης αντικατέστησε τον πολύ καλό Κόρφα με τον Σταυρόπουλο κάτι που δεν τον δικαίωσε αφού ο Άρης έφτασε στο +14 (69-55). Η νέα προσθήκη του Καλπάκη δεν άλλαξε την κατάσταση και ο Άρης έφτασε στη νίκη με 81-67.


Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο πρώτος σκόρερ Σούμποτιτς και πολύ καλοί οι Γιαννάκης-Γκάλης και στην επανάληψη ο Ρωμανίδης.

Από τον δικέφαλο ξεχώρισαν οι Κόρφας, Μ. Κατσούλης και αμυντικά ο Φασούλας. Αυτή ήταν η 6η σερί νίκη του Αυτοκράτορα επί του Παοκ σε αγώνες πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ : Γκάλης 21, Γιαννάκης 14, Σούμποτιτς 26, Φιλίππου 6, Ρωμανίδης 12, Τσιτάκης, Λυπηρίδης 2
ΠΑΟΚ : Μ. Κατσούλης 16, Ζ. Κατσούλης 8, Φασούλας 16, Μπακόπουλος 4, Καρατζουλίδης, Κόρφας 18, Σταυρόπουλος 5, Χοτοκουρίδης, Καλπάκης, Μακαράς

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΖΥΡΗΣ-αναδημοσίευση από τη σελίδα ARIS RE.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ