Η αποχώρηση του ΚΛΕΑΝΘΗ ΒΙΚΕΛΙΔΗ-Ο ΑΡΗΣ χάνει τα πρωτεία

Η  χρονιά αυτή θα ξεκινήσει για το σύλλογό μας με μια μεγάλη απώλεια.Ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης χωρίς τον φυσικό του ηγέτη,τον Κλεάνθη Βικελίδη.Ο μεγάλος άσσος,για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας μας.

Γράφει ✍️ ο Αθανάσιος Χατζηαθανασίου

 ? : Αμπραχαμιάν, Βελλιάδης, Καυταντζής, Ι. Γρηφοριάδης, Ποζάνης, Λιακόπουλος, Νικολαΐδης. Καθιστοί: Χαλυβόπουλος,Τ. Καλτέκης, Καζαντζής, Παπουτσόπουλος

Η έναρξη των νέων πρωταθλημάτων έγινε την Κυριακή 16-10-1949 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με παρέλαση των ομάδων και απονομή των κυπέλλων  και μεταλλίων στις πρωταθλήτριες ομάδες της προηγούμενης περιόδου.Ο Άρης ήταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου,κεντρικό πρόσωπο όμως ήταν ο Κλεάνθης Βικελίδης,ο οποίος ως αρχηγός παρέλαβε το κύπελλο,αποχωρώντας με δόξα και τιμή.

Η ομάδα μας δε θα καταφέρει να είναι και πάλι πρωταγωνίστρια.Παρά την σημαντική ενίσχυση με τους Ποζάνη,Παπουτσόπυλουλο και Δελάρδα θα τερματίσει τελικά τρίτος,πίσω από τον τον δεύτερο Μακεδονικό και τον πρώτο ΠΑΟΚ,από τον οποίο μάλιστα ηττήθηκε δύο φορές.

Αποτελέσματα?

ΑΡΗΣ-Μακεδονικός 3-2, ΠΟΞ-ΑΡΗΣ 3-1,ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 2-3,ΑΡΗΣ-Καλαμαριά 5-0,Ηρακλής-ΑΡΗΣ 0-0, Μακεδονικός-ΑΡΗΣ 2-2, ΠΑΟΚ –ΑΡΗΣ 4-2,ΑΡΗΣ-ΠΟΞ  5-2,Καλαμαριά-ΑΡΗΣ 0-3,ΑΡΗΣ-Ηρακλής 1-2

Σκόρερ⚽️

Καζαντζής 8 Καλτέκης 5 Ι.Γρηγοριάδης 4 Λιακόπουλος 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ?

1.ΠΑΟΚ 25 2.Μακεδονικός 22 3.ΑΡΗΣ 20 4.Ηρακλής 19 5.ΠΟΞ 19 6.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 15

Κύπελλο ?

Ο ΑΡΗΣ έκανε μια μεγάλη πορεία στο θεσμό,φτάνοντας μέχρι τον τελικό,χωρίς να κατακτήσει όμως το τρόπαιο.

Οι “Κίτρινοι” ξεκίνησαν με νίκη 3-1 στη Δράμα επί της τοπικής Ελπίδας.Στα προημιτελικά αντιμετώπισαν τον συμπολίτη ΠΑΟΚ,με τον οποίο ήρθαν ισόπαλοι με 3-3.Το ματς αυτό έμεινε στην Ιστορία ως ο πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο.

Στον επαναληπτικό αγώνα,και ενώ ο Άρης προηγείτο με 1-0,έγιναν επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στο 87΄. Ορίστηκε τρίτος αγώνας όπου η ομάδα μας θριάμβευσε με 3-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιώς.

Στις 30 Απριλίου του 1950 αντιμετώπισε στη Θεσσαλονίκη τον ισχυρό Εθνικό τον οποίο και απέκλεισε νικώντας με 2-1.

Για τέταρτη φορά στην Ιστορία του ο Άρης θα έπαιζε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυστυχώς θα είναι ένας ακόμη χαμένος τελικός με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Λεωφόρο(4-0).

Σκόρερ: Kαζαντζής, 6 Καλτέκης 2

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ