Ο Άρης αυτής της αγωνιστικής περιόδου παρουσιάστηκε αρκετά ισχυρός, χάνοντας τον πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης πάνω στον νήμα από τον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα την τελευταία αγωνιστική, στις 19 Δεκεμβρίου 1956, ο Άρης έπαιζε εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και ήθελε μόνο νίκη για να πάρει τον

τίτλο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Κουρουκίδη στο 15΄ και οι κίτρινοι ισοφάρισαν στο 82΄με κεφαλιά του Κοτζαμπασίδη.Η ομάδα ενισχύθηκε στις μεταγραφές με άξιους ποδοσφαιριστές, όπως ο τερματοφύλακας Αχπαρίδης από τους Ακρίτες, ο Ι. Σισμανίδης και ο Π. Πασχαλίδης που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον σύλλογό μας.

Στο Πρωτάθλημα Ελλάδος 1956-57 έλαβαν μέρος περισσότερες από κάθε άλλη φορά ομάδες, και έτσι ήταν πιο αντιπροσωπευτικό και συναρπαστικό. Οι δέκα ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι Παναθηναικός, Απόλλων, Πανιώνιος από την Αθήνα, Ολυμπιακός, Εθνικός, Προοδευτική από τον Πειραιά, Άρης και ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη, Δόξα Δράμας, Παναργειακός, από την επαρχία.

Η ομάδα μας, ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, σημειώνοντας μεγάλες νίκες στην Αθήνα επί του ΠΑΟ και του Πανιωνίου, στο β΄γύρο παρουσίασε άσχημο πρόσωπο, κι έτσι κατέλαβε την 7η θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Στο κύπελλο ο Άρης αποκλείστηκε νωρίς από την ΑΕΚ χάνοντας 1-2.

Leave a comment

oiassoitouareos.gr © 2020. Created by Web-mate.