Η μεγάλη χρονιά

Η  σεζόν αυτή αποτελεί ορόσημο και σημείο αναφοράς για τον σύλλογό μας.Η μεγάλη ομάδα που μεθοδικά χτίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια θα κατακτήσει το κύπελλο,ενώ θα διεκδικήσει και το τίτλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

φωτο: όρθιοι οι Άγγελος ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Γιώργος ΓΚΑΝΤΙΝΑΣ, Τάκης ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ, Αλέκος ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, Ιωσήφ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Θόδωρος ΠΑΛΛΑΣ, Τάκης ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ, Νίκος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Καθιστοί οι Βασίλης ΨΗΦΙΔΗΣ, Μανώλης ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ, Χρήστος ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ, Γιώργος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Βαγγέλης ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γιώργος ΤΕΡΖΗΣ

Η χρονιά θα ξεκινήσει με σημαντικές αλλαγές στην διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία.Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Καμπάνης και στην θέση του πετυχημένου Κορέιρα προσαλμβάνεται ο σπουδαίος Μίλοβαν Τσίριτς. Η σημαντική προσθήκη θα είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης,που έστω και στη δύση της μεγάλης του καριέρας θα βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του.

Οι συνθήκες είναι κατάλληλες, ο Καμπάνης είναι ο ηγέτης που είχε ανάγκη ο σύλλογος,η ομάδα διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές  και στο τιμόνι υπάρχει ένας μεγάλος προπονητής. Ο ΑΡΗΣ,τελικά,μετά από μια μεγαλειώδη πορεία,όπου θα χρειαστεί να αποκλείσει διαδοχικά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θα φτάσει στον τελικό,νικώντας άνετα και δίκαια τον ΠΑΟΚ,κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το κύπελλο.

Η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση θα είναι για την Ευρώπη με την ιταλική Κάλιαρι.Ο πρώτος αγώνας,με μια απίστευτη κοσμοσυρροή στο Καυταντζόγλειο, θα έρθει ισόπαλος 1-1.Στη ρεβάνς,μέσα σε κλίμα βίας και τρομοκρατίας, οι Ιταλοί θα νικήσουν με 3-0.

 Στο πρωτάθλημα η ομάδα μας θα καταλάβει την τέταρτη θέση με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (81),υπολειπόμενη δώδεκα πόντων από τον πρώτο ΠΑΟ και τεσσάρων και τριών της δεύτερης ΑΕΚ και του τρίτου Ολυμπιακού.

Ο συνολικός απολογισμός ήταν 20-7-7.Το μεγάλα όπλα της ομάδας ήταν η ισχυρή έδρα, όπου είχε μόνο μια ισοπαλία και μία ήττα και η πανίσχυρη άμυνα με παθητικό μόνο δεκαπέντε τέρματα (η καλύτερη μαζί με αυτήν του ΠΑΟ).

Πρόεδρος: Νίκος Καμπάνης Προπονητής:Μίλοβαν Τσίριτς

Το ρόστερ

Σπυρίδων, Χρηστίδης, Ψηφίδης, Παπαϊωάννου, Τερζής, Ραπτόπουλος,Κωνσταντινίδης, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Πάλλας,Συρόπουλος,Λουκανίδης,Γιάντσης,Γκαντίνας,Γούναρης,Μιμίδης,Μιχαηλίδης,Πετκάκης,Παπαμιχαήλ,Σακελλαρίδης,Σεμερτζής,Ψηφίδης,Σακελλαρίδης.

Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων

ΑΡΗΣ-Κάλιαρι 1-1,Κάλιαρι-ΑΡΗΣ 3-0

Τα αποτελέσματα

ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 2-0,ΑΡΗΣ-Πιερικός 3-0,ΑΡΗΣ-Προοδευτική 3-0,Βύζας-ΑΡΗΣ 2-1,Παναχαική-ΑΡΗΣ 0-1,ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 0-0,ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός Βόλου 3-0,Ολυμ. Λευκωσίας-ΑΡΗΣ 0-2,ΑΡΗΣ-Αιγάλεω 1-0,ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 1-0,ΑΡΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ 3-0,Εθνικός-ΑΡΗΣ 1-1,ΑΡΗΣ-Ηρακλής 2-0,ΑΡΗΣ-Πανσερραικός 2-1,Πανιώνιος-ΑΡΗΣ 0-1,ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός 1-0

ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 2-0,Πιερικός-ΑΡΗΣ 2-0,Προοδευτική-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-Βύζας 2-1,ΑΡΗΣ-Παναχαική 0-0,ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 0-0,ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-2,Ολυμπιακός Βόλου-ΑΡΗΣ 0-3,ΑΡΗΣ-Ολυμπ. Λευκωσίας 6-0,Αιγάλεω-ΑΡΗΣ 0-0,ΟΦΗ-ΑΡΗΣ 1-0,Καβάλα-ΑΡΗΣ 0-0,ΑΡΗΣ-Εθνικός 2-0,Ηρακλής-ΑΡΗΣ 0-0,Πανσεραικός-ΑΡΗΣ 0-1,ΑΡΗΣ-Πανιώνιος 2-0,Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΟ 93 2.ΑΕΚ 85 3.Ολυμπιακός 84 4.ΑΡΗΣ 81

Σκόρερ

Αλεξιάδης 15 Παπαιωάννου 9 Λουκανίδης 6 Κωνσταντινίδης 5 Σπυρίδων 5

Κύπελλο

“32” Πάτρα-ΑΡΗΣ 0-1,”16″ ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 2-1,”8″ Καλλιθέα-ΑΡΗΣ 1-3,”4″ Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 0-1

Τελικός ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ