Η μεγάλη ανανέωση-Ο Τάις Λίμπρεχτς στο τιμόνι της ομάδας

Η σεζόν 1984-85 χαρακτηρίστηκε ως η σεζόν της μεγάλης ανανέωσης για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας.Ο γρήγορος και βιαστικός τρόπος που έγινε με τη φυγή σημαντικών παικτών χωρίς να υπάρξουν οι απαραίτητες προσθήκες   οδήγησε την ομάδα σε μέτριες έως κακές πορείες στα επόμενα χρόνια.

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

?⁠Σεμερτζίδης,Βέιμπερ,Παπαδόπουλος,Μιχαλίτσος,Κούης,Μπιμπισίδης,Περιστερόπουλος,Χατζηαντωνίου

-,Έρικσον,Δουλγεράκης,Μηντσιούδης,Χατζηιωαννίδης,Κατσιούνης,Βόσδου,Δρογαλάς,Τζιόλας

Σκούτας,Πασσαλής,Σαββίδης,Τζιφόπουλος,Ζελελίδης,Χατζηνικολάου,Χατζόγλου.

Από τον σύλλογο αποχώρησαν ο Γιώργος Παντζιαράς,ο Γιώργος Ζήνδρος,ο Γιάννης Βένος,ο Όλε Σκόμποε,ο Νίκος Χατζηαντωνίου (Δεκέμβριος), ενώ λίγο πριν το τέλος της χρονιάς έφυγε και ο Ούλφ Έρικσον.

Προπονητής για τρίτη χρονιά ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης που προώθησε στη ομάδα νέα παιδιά όπως ο Αλέκος Κατσιαούνης,ο Κυριάκος Μπιμπισίδης,ο Κώστας Οικονομίδης,ο Γιάννης Χατζηνικολάου,ο Γιώργος  Χατζηιωαννίδης.Μοναδική εγχώρια μεταγραφή ήταν ο εξαιρετικός αμυντικός Θόδωρος Τζιόλας από την Καβάλα.Στη θέση των ξένων έγινε μια από τις πιο αποτυχημένες επιλογές, αυτή του Ούγγρου Βέιμπερ,που ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ στην ομάδα.

Ο Άρης «κατρακύλησε» στην 7η θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

  Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία μουδιασμένα και μέσα σε ένα κλίμα χαμηλών προσδοκιών.Οι εμφανίσεις στα φιλικά της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακές,ωστόσο η ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη αγωνιστική και η εντός έδρας ήττα με τον ΟΦΗ προκάλεσαν την παραίτηση του Αντώνη Γεωργιάδη.

Η διοίκηση στράφηκε στο εξωτερικό για την εξεύρεση προπονητή και κατέληξε στον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς, που ανέλαβε την ομάδα από την πέμπτη αγωνιστική.

 Όσο και να προσπάθησε ο Λίμπρεχτς,σε αυτήν την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα,η εικόνα του Άρη ήταν προβληματική.Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα νίκησε ουσιαστικά μόνο μια φορά εκτός έδρας (η νίκη με την Καλαμαριά ήταν στο Χαριλάου)και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την Παναχαική,στην Πάτρα.

Στο «Χαριλάου» είχε 6 νίκες,8 ισοπαλίες κα μία ήττα.Ο συνολικός απολογισμός ήταν 8 νίκες 14 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Οι πιο σημαντικές νίκες της χρονιάς ήταν στην εντός έδρας πρεμιέρα του Λίμπρεχτς απέναντι στο ΠΑΟ με 2-1 και στη επίσης εντός έδρας μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-0.

Κύπελλο?⁠

Ο Άρης ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια της Χαλκίδας (9-0) και του Απόλλωνος Αθ.(2-0).Για τη φάση των «32» αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ. Έχασε στην Τούμπα με 2-0, νίκησε με 3-1 στο «Χαριλάου» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ?⁠

ΑΡΗΣ-Πιερικός 2-0,ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 2-0,ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 2-4,Πανιώνιος-ΑΡΗΣ 1-1,ΑΡΗΣ- ΠΑΟ 2-1,Απόλλων Αθ.-ΑΡΗΣ 2-0,Δόξα-ΑΡΗΣ 1-1,ΑΡΗΣ-Εθνικός 3-0,Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 3-1,ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 0-0,Απολλων Καλ.-ΑΡΗΣ 0-1,ΑΡΗΣ-Λάρισα 3-3,Αιγάλεω-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-Ηρακλής 0-0,ΑΡΗΣ-Παναχαική 2-2

Πιερικός-ΑΡΗΣ 2-2,ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 3-0,ΟΦΗ-ΑΡΗΣ 1-1,ΑΡΗΣ-Πανιώνιος 2-0,ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 3-1,ΑΡΗΣ-Απόλλων Αθ. 0-0,ΑΡΗΣ-Δόξα 2-1,Εθνικός-ΑΡΗΣ 2-2,ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός,0-0,ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 3-1,ΑΡΗΣ-Απόλλων Καλ. 0-0,Λάρισα-ΑΡΗΣ 0-0,ΑΡΗΣ-Αιγάλεω 1-1,Ηρακλής-ΑΡΗΣ 4-3,Παναχαική-ΑΡΗΣ 0-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ?⁠

1.ΠΑΟΚ 46

2.ΠΑΟ 43

3.ΑΕΚ 43

4.Ολυμπιακός 42

5.Ηρακλής 41

6.Λάρισα 35

7.ΑΡΗΣ 30

⁠?⁠ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Νίκος Χατζηαντωνίου, Νίκος Χατζηιωαννίδης, Γιάννης Χατζηνικολάου, Γιώργος Χατζόγλου, Μπάμπης Δουλγεράκης, Γιώργος Δρογαλάς, Ουλφ Έρικσον, Κώστας Οικονομίδης, Αλέκος Κατσιαούνης, Ντίνος Κούης, Κυριάκος Μπιμπισίδης, Γιάννης Μιχαλίτσος, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Πασιαλής, Βασίλης Περιστερόπουλος, Μπάμπης Σαββίδης, Γιώργος Σεμερτζίδης, Βασίλης Σκούτας, Γιάννης Τζιφόπουλος, Θόδωρος Τζιόλας, Γιάννης Βένος, Λεωνίδας Βόσδου, Θόδωρος Ζελιλίδης

⁠?⁠ ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ