Ουσιαστικά από τη σεζόν αυτή η ομάδα μπαίνει σε μια άγονη περίοδο παρακμής με χαρακτηριστικά στοιχεία τις κακές πορείες,την κατάληψη μεσαίων θέσεων στη βαθμολογία και την παρουσία μέτριων ποδοσφαιριστών.Είναι η περίοδος,αντίστοιχα,της αυτοκρατορίας του μπάσκετ που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και θα δοξάσει τον σύλλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στα διοικητικά υπάρχει η διαμάχη Δασυγένη-Ιωαννίδη και η εναλλαγή στην προεδρία που θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.Ο σύλλογος δε θα μπορέσει να βρει έναν δυνατό διοικητικό παράγοντα,γεγονός που έχει άμεση συνέπεια στην αγωνιστική μετριότητα των χρόνων που θα έρθουν.

Ο Άρης μετά από μια μεγάλη περίοδο, από τα μέσα του ‘60 όπου είτε έκανε πρωταθλητισμό,είτε τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα (με ελάχιστες χρονιές κάτω απ’ την 5η θέση) έφτασε να έχει μια πολύ κακή χρονιά τερματίζοντας στην 11η θέση.

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

φωτο:Χατηζιωαννίδης,Μαλλές,Μουστακίδης,Τζιόλας,Κατσιαούνης,Κούης,Σαμώλης,Οικονομίδης,Μπάχτιτς,Νίκιτς,Αναγνώστου.

Το καλοκαίρι του 1986  αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι παλιοί ποδοσφαιριστές που είχαν απομείνει, ο Σεμερτζίδης, ο Ζελελίδης και ο Μιχαλίτσος.Συνέχιζαν μόνο  ο Ντίνος Κούης και ο Γιάννης Τζιφόπουλος,ενώ θα επιστρέψει για λίγο από την ΑΕΚ ο Ντίνος Μπαλλής.Στην ομάδα εμφανίζεται ένα νέο σπουδαίο ταλέντο, ο Βασίλης Δημητριάδης,ο νεαρός σέντερ φορ,που από την αρχή θα δείξει την αξία του. Για δεύτερη σεζόν θα παραμείνουν οι  δυο Γιουγκοσλάβοι,ο Νικολα Νίκιτς και ο Έντιν Μπάχτιτς,ενώ προπονητής αναλαμβάνει ο συμπατριώτης τους Γκόικο Ζετς.

Το  πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με προβλήματα λόγω των αλλαγών στα συμβόλαια των παικτών.Ο ΠΣΑΠ αντιδρά,κηρύσσοντας απεργία από την πρώτη αγωνιστική.

Ο Άρης θα κάνει έναν κάκιστο πρώτο γύρο,τερματίζοντας στην προτελευταία θέση.Κι ενώ άρχισαν να μαζεύονται τα πρώτα σύννεφα, η ομάδα συνήλθε κάνοντας τρεις εντυπωσιακές νίκες επί Ολυμπιακού,ΠΑΟ και Λάρισας,ανεβαίνοντας αισθητά στη βαθμολογία.Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν και μετά από μια ήττα (3-0) στην Νέα Σμύρνη θα απολυθεί ο Ζετς και η ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας θα δοθεί στο παλιό άσσο Κλήμη Γούναρη.

Βέβαια τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται και πάλι σε κρίση με τη σύγκρουση πολιτείας και ΠΑΕ που έχει να κάνει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων που πέφτουν κατηγορία.Ο υφυπουργός ήθελε να είναι τρεις,οι ΠΑΕ να είναι δύο.Οι ομάδας απέχουν,μηδενίζονται,τους αφαιρούνται βαθμοί και οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν γίνονται.

Στο κύπελλο ο Άρης θα αποκλειστεί στους «16» από τη Λάρισα (2-0 και 3-0).

θέση 11η ——νίκες 10  ——ισοπαλίες 4—— ήττες 16 ——τέρματα 26-30

πρόεδρος: Δ. Δασυγένης,Λ. Ιωαννίδης προπονητής: Γ. Ζετς,Κλ. Γούναρης

To ρόστερ

Αναγνώστου,Βόσδου,Δημητριάδης,Κατσιαούνης,Κούης,Μαλλές,Μηντσιούδης,Μουρατίδης,Μουστακίδης,Μπαλλής,Μπάχτιτς,Μπιμπισίδης,Μπουγιουκλής,Νίκιτς,Οικονομίδης,Σαμώλης,Τζιόλας,Τζιφόπουλος,Χατζηιωαννίδης,Χατζηνικολάου,Χατζόγλου

Τα αποτελέσματα

ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 2-0,ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός 2-2,Λάρισα-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 0-1,Απόλλων Καλ.-ΑΡΗΣ 1-5,ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-3,ΟΦΗ-ΑΡΗΣ 3-1,ΑΡΗΣ-Ηρακλής 1-0,ΑΡΗΣ-Βέροια 1-0,Διαγόρας-ΑΡΗΣ 2-3,ΑΡΗΣ-Πανιώνιος 0-0,ΠΑΣ-ΑΡΗΣ 0-0,ΑΡΗΣ-Δόξα 2-0,Εθνικός-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-Απόλλων Αθ. 0-1

ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 1-0,Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 1-2,ΑΡΗΣ-Λάρισα 1-0,ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 2-0,ΑΡΗΣ-Απόλλων Καλ. 1-1,ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-0,ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 2-0,Ηρακλής-ΑΡΗΣ 2-0,Βέροια-ΑΡΗΣ 2-0,ΑΡΗΣ-Διαγόρας 2-1,Πανιώνιος-ΑΡΗΣ 3-0,ΑΡΗΣ-ΠΑΣ 1-0,Δόξα-ΑΡΗΣ,ΑΡΗΣ-Εθνικός,Απόλλων Αθ.-ΑΡΗΣ (δεν διεξήχθησαν,μηδενισμοί και αφαίρεση βαθμών).

Βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 49 2.ΠΑΟ 39 3.ΟΦΗ 38 4.Πανιώνιος 38 5.ΠΑΟΚ 29 6.Ηρακλής 25 7.ΑΕΚ 19 8.Λάρισα 19 9.Βέροια 19 10.Εθνικός 18 11.ΑΡΗΣ 18

Σκόρερ

Κούης 5,Νίκιτς 5,Δημητριάδης 3,Μουρατίδης 3

Κύπελλο

Καλαμάτα-ΑΡΗΣ 1-2, «64»Αναγ.Άρτας-ΑΡΗΣ 1-2, «32»Κόρινθος-ΑΡΗΣ 0-1,ΑΡΗΣ-Κόρινθος 6-1, «16»ΑΡΗΣ-Λάρισα 2-0,Λάρισα-ΑΡΗΣ 3-0

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ