Στις 2 Μαρτίου του 1989 ο Άρης ταξίδεψε για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλητριών στη Μόσχα ψάχνοντας τη νίκη με την οποία θα κλείδωνε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο F4 του Μονάχου.

Η εμφάνιση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Μόσχας ήταν η καλύτερη της σεζόν. Ανώτερος σε όλους τους τομείς από την ΤΣΣΚΑ υπήρξε σαρωτικός στην επίθεση και άριστα στημένος στην άμυνα. Η αφλογιστία των Ρώσων προέκυψε λόγο του εγκλωβισμού του Μίγκλινιεκς από τον Γιαννάκη, η επιλογή του Μπέλωφ να περάσει στον αγώνα τον Ταρακάνωφ δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα και ο Άρης μόλις στο 4ο λεπτό βρέθηκε μπροστά με 7-15. Ο Γουίλτζερ που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια τροφοδότησε κατάλληλα τους Γκάλη,Γιαννάκη και Σούμποτιτς και οι κίτρινοι πήραν στο 15ο λεπτό προβάδισμα 18 πόντων (31-49).

Ο Ταρακάνωφ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να μαζέψει τη διαφορά αλλά οι Σούμποτιτς και Γουίλτζερ με αποφασιστικά καλάθια κράτησαν το σκορ σε υψηλά επίπεδα (41-57).


Το προβάδισμα του Άρη στο ξεκίνημα της επανάληψης άγγιξε τους 20 πόντους με αποτέλεσμα οι παίκτες του να χαλαρώσουν. Οι κίτρινοι στα επόμενα λεπτά υπήρξαν ιδιαίτερα άστοχοι και οι γηπεδούχοι με τους Ταρακάνωφ και Μπερεσνόι έφτασαν απειλητικά στο σκορ (69-74 στο 5 ‘ ).

Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα μίλησε η ψυχραιμία του Γιαννάκη ο οποίος με τις εύστοχες βολές του και το κλέψιμο που πέτυχε βοήθησε να διαμορφωθεί το 71-80. Στον εναπομείναντα χρόνο είχαμε ρεσιτάλ καλαθιών από τους Γκάλη και Σούμποτιτς και οι κίτρινοι έφτασαν στον θρίαμβο με 88-100 πανηγυρίζοντας έξαλα με τους 500 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η τετράδα Γκάλη,Γιαννάκη,Σούμποτιτς και Γουίλτζερ έκλεψε την παράσταση και κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα των Ελλήνων θεατών. Η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα και υπέκυψε τελικά σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση αλλά και στον θεσμό γενικά. Για τους γηπεδούχους πάλεψαν οι Γκορίν,Μπερεσνόι,Γκομπόρωφ και Ταρακάνωφ.

Οι συνθέσεις του αγώνα
ΤΣΣΚΑ : Γκορίν 19, Μπερεσνόι 16, Ταρακάνωφ 23, Μίγκλινιεκς 4, Ποπώφ, Μινάεφ 8, Γκομπόρωφ 18
ΑΡΗΣ : Γκάλης 24, Γιαννάκης 18, Σούμποτιτς 26, Φιλίππου 6, Γουίλτζερ 26, Λυπηρίδης

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΕΖΥΡΗΣαναδημοσίευση από τη σελίδα ARIS RE.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ