ΑΡΗΣ-ΟΥΙΠΕΣΤ 3-3
18.5.1929 -Γήπεδο Ηρακλέους,Θεσσαλονίκη

Διεθνής Φιλικός Αγώνας

Ο Πρωταθλητής Άρης τίθεται αντιμέτωπος της μεγάλης ουγγρικής ομάδας η οποία βέβαια είναι αλήθεια ότι ήρθε στην Ελλάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες.Ακόμα και έτσι όμως, το υψηλό επίπεδο του μαγιάρικου ποδοσφαίρου εκπροσωπήθηκε επάξια από την ομάδα της Ουιπέστ.

Γράφει ο Αθανάσιος Χατζηαθανασίου


Ο αγώνας ήταν απογευματινός με ώρα έναρξης στις 17.00.
Προ του διαιτητού του αγώνος κυρίου Δασύλλα, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις κάτωθι συνθέσεις:


ΑΡΗΣ

Κατράντζος, Γκικόπουλος, Τριπόπουλος, Κατσαούνης, Κ.Βικελίδης, Παίων (46′ Ν.Βικελίδης), Κολωνιάρης, Αγγελάκης, Λιονταρίδης, Μπογδάνου (Παππάς), Τζίτζηφας(46′ Χατζηαντωνίου)


OYΙΠΕΣΤ


Αλφότι,Κούλτσα,Κρίσχοφερ,Μπάλι,Ντεμόυ,Τσούρι,Σφέτσελ,Κόλυ,Μέρσφα,Σαλάι,Τούνιγκυ.


Το παιχνίδι ήταν θεαματικό και ελκυστικό για τους θεατές που απόλαυσαν πολλά γκολ.
Ο Άρης που έπαιζε χωρίς τον Οικονόμου και τον Καλτέκη,ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά δημιουργώντας φάσεις με πρωταγωνιστές τους Κολωνιάρη και Αγγελάκη.


Από το 15΄και μετά οι Ούγγροι θα είναι αυτοί που θα αιφνιδιάσουν τους παίκτες μας σκοράροντας μάλιστα τρεις φορές.Πρώτα στο 17΄ με τον Κόλυ ,έπειτα στο 25΄ με τον Σαλάυ και τέλος στο 34΄με τον Τούνιγκυ.


Πριν λήξει το πρώτο μέρος, ο Άρης θα μειώσει χάρη σε δύο γκολ του Λεονταρίδη.Πρώτα στο 37΄από πάσα του Βογδάνου και κατόπιν στο 41΄με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και αφού υπερφαλάγγισε δύο Ούγγρους ποδοσφαιριστές.


Στο β΄μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ίδιος.Οι φάσεις μπροστά στις εστίες ήταν λιγότερες και για τις δύο ομάδες.


Ο Άρης θα καταφέρει να ισοφαρίσει με τέρμα του νεαρού Χατζηαντωνίου που απέφυγε τον αντίπαλό του και πλάσαρε εξαιρετικά τον Μαγιάρο πορτιέρο.


Ήταν έναν εξαιρετικό παιχνίδι και μια ευκαιρία για να δοκιμαστούν νέοι παίκτες όπως ο αμυντικός Τριπόπουλος και ο επιθετικός Χατζηαντωνίου. Οι Ούγγροι επιβεβαίωσαν τη φήμη που τους συνοδεύει ότι γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Στο 91΄λεπτό…

  • Οι κουρασμένοι πλέον Ούγγροι την επόμενοι μέρα έχασαν από τον Ηρακλή με 5-3 και ολοκλήρωσαν το πέρασμα τους από την Ελλάδα.
  • Η ουγγρική ομάδα ήταν μια από τις σπουδαιότερες ομάδες της εποχής με έτος ίδρυσης το 1885, ωστόσο είχε κατέλθει στην Ελλάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς οι οποίοι βέβαια ήταν σπουδαίοι παίκτες.
  • Πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, είχε λάβει μέρος στο πασχαλινό τουρνουά του ΠΟΚ στην Αθήνα.
  • Υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο γι΄αυτό το φιλικό,χωρίς το γήπεδο να είναι γεμάτο.
  • Πριν τον αγώνα ο εκπρόσωπος τους Άρεως κ. Χατζηανδρέας κατά την προσφώνηση προσέφερε χρυσοκέντητο λάβαρο του Άρεως στους εκπροσώπους της ουγγρικής ομάδας.
  • Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ούιπεστ έδωσε ανάλογο δώρο στους ανθρώπους του Άρεως.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ