Ο Καμπουρλάζος έρχεται στον Άρη το 1959 και θα πρωτοπαίξει τον Οκτώβριο του 1960 στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ (3-1).Στις δύο επόμενες χρονιές θα έχει αρκετές συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα παίζοντας πάντα στη μεσαία γραμμή.

Τη δύσκολη για την ομάδα μας σεζόν 1962-63, ο Μπέλα Πάλφι, πειραματιζόμενος, θα τον χρησιμοποιήσει ως δεξιό οπισθοφύλακα, σε θέση που η ομάδα είχε έλλειψη λόγω της αποχώρησης του Χρήστου Νανάκου.

Ο Καμπουρλάζος θα ανταποκριθεί θαυμάσια στο νέο του ρόλο και θα καθιερωθεί ως πλάγιος μπακ.

Είναι αγωνιστικός, αποτελεσματικός και το κυριότερο, προωθείται στην επίθεση, υποστηρίζοντας το παραγωγικό παιχνίδι της ομάδας του. Για το λόγο αυτό, θα πάρει το προσωνύμιο ο «Ευρωπαίος», αποτελώντας ίσως τον πρώτο μοντέρνο οπισθοφύλακα που έπαιζε όλη την πλευρά.

Για τις καλές του εμφανίσεις θα ανταμειφθεί με την κλήση του στην εθνική ομάδα, όπου θα κάνει δύο συμμετοχές.

Οι εποχές όμως είναι δύσκολες, ο Χρήστος Καμπουρλάζος, έχοντας και οικονομικές διαφορές με τη διοίκηση, θα αναζητήσει τη τύχη του στην Αμερική, μαζί με τον συμπαίκτη του Βασίλη Ψηφίδη. Το μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με την Γιουβέντους, τον Σεπτέμβρη του 1966,  θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την κίτρινη φανέλα την οποία φόρεσε 139 φορές.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ