Χρήστος Νανάκος, ο ταχύτατος δεξιός μπακ που φόρεσε και τίμησε την κίτρινη φανέλα για 16 ολόκληρα χρόνια❗️

Ο Χρήστος Νανάκος παραδίδει την σκυτάλη στον Πλούταρχο Δέλλα κατά την διάρκεια Σκυταλοδρομίας.

Ο Χρήστος Νανάκος, όπως και δεκάδες άλλα παιδιά, έγιναν ΑΡΕΙΑΝΟΙ και στελέχωσαν την ομάδα μας, ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1945-46.
Άρχισε να παίζει το 1947 δίπλα στους μεγάλους άσσους Βελιάδη, Βικελίδη, Σιώτη κ.ά.

Ήταν φοβερά γρήγορος, γι αυτό και ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξιός εξτρέμ. Από το 1955 όμως, με προτροπή του προπονητή Σιμονόφσκι, θα καθιερωθεί ως δεξιός μπακ όπου και θα διαπρέψει.
Το στοιχείο που μας εντυπωσιάζει σε αυτόν τον παίκτη είναι ότι παραλλήλως ήταν και αθλητής του στίβου ❗️στους δρόμους ταχύτητας, όπου είχε αρκετές διακρίσεις με τα χρώματα του συλλόγου μας.


Ταχύς,αγωνιστικός, αθλητικός, ικανός στο ψηλό παιχνίδι ο Νανάκος θα φτάσει στο απόγειο της καριέρας του λίγο πριν την έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος της Α΄εθνικής (1959), οπότε και θα κληθεί στην εθνική ??Ελλάδος, χωρίς όμως δυστυχώς να παίξει.
Η άριστη φυσική του κατάσταση θα τον βοηθήσει να παίξει μπάλα ως τα 33 του χρόνια, κάτι ασυνήθιστο για την εποχή εκείνη που οι ποδοσφαιριστές σταματούσαν σε μικρή ηλικία.
Θα σταματήσει το ποδόσφαιρο τον Φλεβάρη του 1963, έχοντας φορέσει τη «φανέλα του Θεού» 211 φορές και πετυχαίνοντας 2 γκολ.

Leave a comment

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ