Γήπεδο Ηρακλέους

ΑΡΗΣ- ΣΠΟΡΤ ΚΛΑΜΠ 3- 1

24-4-1927

Πάσχα στο γήπεδο, με πολύ κόσμο για το σημαντικό διεθνές φιλικό παιχνίδι

Οι ομάδες εισήλθαν στο γήπεδο επευφημούμενες από τους χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του γηπέδου. Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις από τους επισήμους, οι φωτογραφίσεις των παικτών, η ανταλλαγή δώρων και λαβάρων. Όταν τέλειωσαν όλα αυτά, ακριβώς στις 5 η ώρα, ο διαιτητής κ. Κωτούλας σφύριξε την έναρξη του αγώνος, με το πλήθος να παραληρεί από ενθουσιασμό.

Ο αγώνας είναι ενδιαφέροντας και αμφίρροπος από την αρχή, με τις δυο ομάδες να παίζουν με διάθεση και πάθος για την νίκη. Η ομάδα μας θα προηγηθεί με πέναλτι στο 15΄ που, μέσα σε αποθέωση, θα εκτελέσει εύστοχα ο Αγγελάκης.

Προτού συμπληρωθεί το ημίωρο, ο Άρης θα διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Βικελίδη που από μέση απόσταση θα εξαπολύσει έναν κεραυνό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των Βούλγαρων.

Η Σπορ Κλαμπ θα προσπαθήσει να αντιδράσει και δύο φορές θα φτάσει κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος χωρίς να τα καταφέρει.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα μας θα τριπλασιάσει τα τέρματά της με το δεύτερο προσωπικό γκολ του μεγάλου άσσου Νίκου Αγγελάκη.

Ο αγώνας θα έχει καλό ρυθμό και στην επανάληψη. Οι Βούλγαροι, με κάποια μακρινά σουτ, δεν θα ανησυχήσουν το τερματοφύλακα Φέτση. Θα καταφέρουν τελικώς να σκοράρουν στο 86΄ κάνοντας το σκορ 3-1, που θα παραμείνει έτσι, ως το τέλος του αγώνος.

Ο Άρης πραγματοποίησε μία θαυμάσια εμφάνιση, ικανοποιώντας πλήρως τους φίλους του που γέμισαν το γήπεδο. Όλοι οι παίκτες του έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Στην λίστα των κορυφαίων, πρώτος και καλύτερος, ο Αγγελάκης, το μεγάλο κανόνι της ομάδας μας. Δυναμικός και ψυχωμένος ο Νακόπουλος, αν και οξύθυμος σε πολλές περιπτώσεις.

Η βουλγαρική ομάδα κρίνεται ως μια μέτρια ομάδα, χωρίς ιδιαίτερες αρετές. Δεν έχει καμία σχέση με την Σλάβια Σόφιας, που έχουμε δει σε άλλο διεθνές ματς, και η οποία Σλάβια είναι ανώτερη ομάδα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σημείωση: Η βουλγάρικη ομάδα Спортклуб София, (Sportklub Sofia) είχε ιδρυθεί το 2012 στη Σόφια και είχε σαν χρώματα το μωβ και το λευκό. Υπήρξε μια από τις δεύτερες ομάδες της βουλγάρικης πρωτεύουσας, ωστόσο το 1935 κατάκτησε το πρωτάθλημα της χώρας. Το 1944 διαλύθηκε από το κουμμουνιστικό καθεστώς αφού συγχωνεύτηκε με άλλες δύο ομάδες και αποτέλεσαν την ομάδα Septemvri Sofia.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ