ΑΡΗΣ-ΣΠΑΡΤΑ ΖΕΜΟΥΝ 2-1

9-10-1927

Γήπεδο Άρεως,Θεσσαλονίκη

Διεθνές Φιλικό Παιχνίδι

Στο γήπεδο του Άρεως στις 9 Οκτωβρίου του 1927 η ομάδα μας  αντιμετώπισε την Σπάρτα Ζεμούν,μια ομάδα ενός προαστίου του Βελιγραδίου.Η ομάδα αυτή είχε ιδρυθεί το 1918,έπαιζε στο τοπικό σερβικό πρωτάθλημα αλλά διαλύθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Παρά τη σιγανή αλλά συνεχή βροχόπτωση, πολύς κόσμος με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα έσπευσε για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Άρεως με την Γιουγκοσλαβική ομάδα,η οποία εφημίζετο ως μια καλή και τεχνική ομάδα.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα φιλικά παιχνίδια που τηρουμένων των αναλογιών, αντιμετωπίζονταν σχεδόν όπως τα σημερινά επίσημα ευρωπαϊκά ματς.Και αυτό γιατί έδιναν την ευκαιρία στις ομάδες μας να έλθουν αντιμέτωπες με ομάδες από αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες,να αποκομίσουν εμπειρίες και να έχουν παραστάσεις από μεγάλους παίκτες.

Ο ΑΡΗΣ κατήλθε στο γήπεδο με την κάτωθι σύνθεση: Φέτσης,Νακόπουλος,Οπλοποιός,Μπαρίτας,Κοσματόπουλος,Γιακουμής,Γκουντέλιας,Αγγελάκης,Λενταρίδης,Καλτέκης,Βογδάνου.

Η σερβική ομάδα έπαιξε με τους:Μπάμπιτς,Τεοντόροβιτς,Μπόκνερ,   Σαλβατόρ,Μπίτσανς,Λογκενμπάουερ,Μάγερ,Πλατς,Σλόμπονταν,Μάρκοβιτς,Χέτσιλ.

Διαιτητής του αγώνας ήταν ο κ.Κωνσταντινίδης.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος,υπό συνεχή βροχή,ήταν δυνατό χωρίς πολλές φάσεις.Η ομάδα μας προηγήθηκε με ατομική προσπάθεια του Αγγελάκη στο 10΄,ωστόσο οι Σέρβοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν λίγο μετά.

Σε μια επίθεση της Σπάρτα συγκρούστηκαν ο Φέτσης με τον Γιακουμή και αντικαταστάθηκαν από τους Κατράντζο και Ζαρέ.

 Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Άρης  ανέβασε την απόδοσή του,ήταν πιο επιθετικός,με ωραίους συνδυασμούς των παικτών του και καλές ατομικές προσπάθειες.

Στο β΄μέρος το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό και αμφίρροπο.Επιθέσεις γίνονταν και από τις δυο ομάδες, παρά τις δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες. Οι Σέρβοι πίεσαν για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα χωρίς να το καταφέρουν.

Η ομάδας μας,αν και είχε κόντρα τον άνεμο, έδειξε μαχητικότητα και θέληση για τη νίκη σε αυτό το διεθνές φιλικό.

Στο 73΄ο Άρης κέρδισε πέναλτι που,παρά τις διαμαρτυρίες των Σέρβων,εκτέλεσε εύστοχα ο Βογδάνου,δίνοντας προβάδισμα στους «Κίτρινους».

Μέχρι το τέλος της συνάντησης θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Θετική εντύπωση ως τερματοφύλακας άφησε ο νεαρός Κατράντζος που αναπλήρωσε τον  Φέτση. Απέδειξε με τις επεμβάσεις του ότι έχει σπουδαίο μέλλον.

Η διεθνής νίκη τελικά κατακτήθηκε από τον Άρη,δίνοντας χαρά στους φιλάθλους και πρόσθεσε αίγλη και γόητρο στην ομάδα μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ