Γέννημα θρέμμα από αρειανή οικογένεια,ο Δημήτρης Καζαντζής,ανιψιός του Κλεάνθη Βικελίδη,έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην ομάδα σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 11 Ιανουαρίου του 1948.

Στο ματς αυτό η ομάδα μας κέρδισε 5-2 και ο νεαρός ποδοσφαιριστής σκόραρε μάλιστα ένα γκολ.

 Ο Καζαντζής ήταν επιθετικός με στοιχεία που θύμιζαν τον θείο του,δυνατός παίκτης,καλός στο ψηλό παιχνίδι και με δυνατό σουτ.

Από το πρωτάθλημα του 1949 θα είναι ο βασικός επιθετικός της ομάδα μας με αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σκοράρισμα. Θα είναι παρών και μάλιστα ως διακριθέντας στον χαμένο τελικό με την ΑΕΚ  το 1950.

Ο Καζαντζής παράλληλα με το ποδόσφαιρο συνέχιζε κανονικά και τις σπουδές του.

Τη σεζόν 1952-53 ο Άρης,με βασικό σέντερ φορ τον Καζαντζή, αναδεικνύεται πρωταθλητής Θεσσαλονίκης.

Στα ματς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και θα κληθεί στην  εθνική ομάδα.

Εκείνη περίπου την περίοδο,έχοντας και ένα πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς,ο Καζαντζής παίρνει την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί στις σπουδές του και στην επιστήμη του.Η απόφαση αυτή,για την εποχή εκείνη δεν ήταν αδικαιολόγητη ούτε παράξενη.Το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό και πολλοί νέοι κοιτούσαν πρωτίστως το επαγγελματικό τους μέλλον ή τις σπουδές τους και δευτερευόντως το ποδόσφαιρο.

Πιθανότατα αν ο νεαρός Καζαντζής συνέχιζε, θα περνούσε στην Ιστορία του Άρεως ως ένα μεγάλος άσσος, προσεγγίζοντας τις θρυλικές μορφές του συλλόγου μας.

Φόρεσε τη φανέλα του Άρεως σε 60 επίσημους αγώνες πετυχαίνοντας 31 τέρματα.

Ο κόσμος του Άρεως τον αγάπησε ιδιαίτερα και τον μνημονεύει ακόμα παρά το πέρασμα του χρόνου.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ