ΑΡΗΣ-Απόλλων Αθ. 1-0
26-1-1992
Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης


1-0 τον Απόλλωνα χωρίς να δεχτεί πάλι γκολ

Σημαντική από όλες τις απόψεις η νίκη του Άρη απέναντι στην “έκπληξη” μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος Απόλλων Αθηνών,που εντυπωσιάζει με την πορεία που κάνει.


Σημαντική η νίκη γιατί πρώτα από όλα μπήκαν στο “ταμείο” οι τρεις βαθμοί που φέρνουν την ομάδα στην έκτη θέση,μαζί βεβαίως με την καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και του δεύτερου γύρου.

Ο Άρης εμφανίστηκε δυνατός και αποφασιστικός στο παιχνίδι,έχοντας στη σύνθεσή του και σε καλή μέρα όλα του “τα όπλα”.


Μπορεί η νίκη να ήρθε με πέναλτι,αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν έπαιξε και δε δημιούργησε φάσεις,ιδίως στο πρώτο μέρος.


Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 34ο ,όταν ο Σαμώλης,μετά τη θαυμάσια μπαλιά του Λεκμπέλο,μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Πλατινάκη.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουκούδης,στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος,η ομάδα μας δεν ήταν το ίδιο καλή,ο Απόλλων ήθελε να βγάλει αντίδραση,χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα παρά μόνο σε μια φάση.Συγκεκριμένα στο 84ο ο Καρασαββίδης αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, σε μια φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Λημνιάτη.


Ο Άρης πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η νίκη,έχοντας κορυφαίους τον Λεκμπέλο στα χαφ και τον Κολομητρούση που ξεκινούσε από την άμυνα αρκετές επιθέσεις.

Ο Απόλλων,η “έκπληξη” του πρωταθλήματος, με μαχητικότητα και αγωνιστικότητα,είναι ομάδα που δεν τα παρατάει και διεκδικεί όλα τα παιχνίδια.Δεν του βγήκαν οι αντεπιθέσεις,έμεινε στο μηδέν και μοιραία ήρθε η ήττα.Από την αθηναϊκή ομάδα καλύτερη απόδοση είχαν οι Μολακίδης,Ρούσος και Γέφτοβιτς.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΗΣ: Καρκαμάνης,Σαμώλης,Μητσόπουλος,Τσίμπος,Κολομητρούσης,Λεκμπέλο,Γιουκούδης,Μπουγιουκλη΄ς(72ο Λημνιάτης), Βάλκωφ,Γκέκας,Σαλαμάνωφ(63ο Γιόσα).
ΑΠΟΛΛΩΝ:Μολακίδης,Καρασαββίδης Θ.,Εμμανουήλ,Ρούσος,Κολιτσιδάκης,Παπαδάκης,Ράμμος(60ο Μπατσινίλας),Πλατινάκης(72ο Βελέντζας),Κάβουρας,Γέφτοβιτς,Καρασαββίδης Αρ.

Έτσι το είδαν…

Βούτσωφ: Τελείωσε ο πρώτο γύρος καλά για μας.Κάναμε σε γενικές γραμμές ένα καλό παιχνίδι,αν και ορισμένοι παίκτες έδειξαν σημάδια κόπωσης.Ο δεύτερος γύρος θα είναι δύσκολος και καθοριστικός.

Αρχοντίδης: Ήταν ένα πολύ αποφασιστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, αφού έχουν τον ίδιο στόχο,την Ευρώπη.Παίξαμε καλά στην επανάληψη και φτάσαμε κοντά στο γκολ με τον Καρασαββίδη που αστόχησε.Το πέναλτι που πήρε ο Άρης ήταν καθαρό “θέατρο”. Θέλω να καταγγείλω ότι ο Άρης Καρασαββίδης προπηλακίστηκε από άνθρωπο του Άρη στο τέλος του αγώνα.

Στο 91ο λεπτό…

  • Ο Άρης, στο φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκεται στην έκτη θέση,έχοντας ένα μοναδικό στατιστικό.Σε 8 αγώνες στην έδρα του δεν έχει δεχτεί γκολ,έχοντας πετύχει 9.
  • Συγκεκριμένα στην έδρα του έχει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.
  • Στη βαθμολογία η ομάδα μας είναι στην έκτη θέση με 20 βαθμούς.
  • Ο Απόλλων,που κάνει εξαιρετική πορεία,είναι στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς.
  • Επεισόδιο δημιουργήθηκε μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε άνθρωπο που καθόταν στον πάγκο του Άρη και τον Άρη Καρασαββίδη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ