Η κεφαλιά-ψαράκι του Αλέκου Αλεξιάδη

Στην καριέρα του ο Αλέκος Αλεξιάδης έχει πετύχει πολλά και δύσκολα γκολ,ιδιαίτερα με το κεφάλι.Σαν δεινός κεφαλοσφαιριστής που ήταν δεν του ξέφευγε καμιά κεφαλιά,ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες…

Γήπεδο Χαριλάου, 17.11.1968
Άρης -ΠΑΟΚ 2-0 (Συρόπουλος 21′, Αλεξιάδης 81′)

φωτο: Ο Αλεξιάδης,μόλις έχει πετύχει το 2-0 και τρέχει να πανηγυρίσει.

Ο Άρης προηγείται από το 21΄με τέρμα που πέτυχε ο Βαγγέλης Συρόπουλος.

Πλησιάζουμε το 81΄του μεγάλου ντέρμπι στο “Χαριλάου”.


Ο θρυλικός Αλέκος Αλεξιάδης στέλνει με ένα απίστευτο και μοναδικό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα,σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του Άρεως.


Συγκεκριμένα έπιασε μια απίστευτη κεφάλια ψαράκι, οριζοντιώνοντας το κορμί του, ριψοκινδυνεύοντας να τραυματιστεί. Κυριολεκτικά σύρθηκε στο ξερό γήπεδο. Ανάμεσα απο Φουντουκιδη,Μήτρακα και Μακρή,πρόλαβε και άρπαξε την μπάλα. Κανένας δεν θα έβαζε εκεί το κεφάλι του,εκτός από τον Αλέκο, κυριολεκτικά στο γόνατο του θηριώδους Φουντουκιδη.

Το γκολ του Αλέκου ήταν ενα απ’ τα πιο ζογκλερικά και δύσκολα γκολ που έβαλε ποτέ! Οι θεατές στο γήπεδο παραμιλούσαν για το τρόπο επίτευξης του και αποθέωσαν τον μέγιστο σκόρερ της ομάδας μας.

Ο ίδιος ο Αλεξιάδης θυμάται έντονα το γκολ αυτό και περιγράφει:

‘Ένα γκολ που είχα πετύχει το 1968 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ,δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ,γιατί παραλίγο να σκοτωθώ.Κερδίζαμε με 1-0 και λίγο πριν το τέλος,ο Συρόπουλος σέντραρε από αριστερά.Ο Σαββουλίδης απέκρουσε όπως-όπως και η μπάλα έφθασε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, σε ύψος 40 εκατοστών από το έδαφος.Έφυγα με κεφαλιά ψαράκι προς την μπάλα,ενώ ο Φουντουκίδης και ο Μήτρακας,αμυντικοί του ΠΑΟΚ,άπλωναν τα πόδια τους για να την απομακρύνουν.Τελικά την έστειλα με αυτό το δύσκολο τρόπο στα δίχτυα,χωρίς να τραυματιστώ,αν και με τη φόρα που είχα πάρει,παραλίγο να βρω με το κεφάλι στο κάθετο δοκάρι.”

Ο Μήτρακας, ο παίκτης του ΠΑΟΚ, χρόνια αργότερα,μιλώντας για το γκολ αυτό είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε σοκαριστεί,δεν πίστευε στα μάτια του τι έκανε ο Αλέκος.”Το έβλεπα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ μπροστά μου …ήταν ο Αλέκος παλικάρι και τρελός για τον Άρη”.

Το γκολ αυτό έπρεπε να παίζεται πριν από κάθε αθλητική εκπομπή,για να αναδεικνύει την αυτοθυσία και την αγάπη ενός παίκτη που έβαζε στην φωτιά το κορμί του αρκεί να κερδίσει η ομάδα του.Αυτός ήταν ο Αλέκος, πρώτος απ’ όλους!

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ