ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1993 ο Αντώνης Σαπουντζής έγινε για πάντα ο αγαπημένος παίκτης των φίλων του Άρεως,ο Άσσος που συγκινεί και δίνει χαρά στον οπαδό,κάνοντάς τον να παραληρεί στην κερκίδα.

Γράφει✍️ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στο 60΄ του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και ενώ το σκορ είναι 0-0 κερδίζει με προσωπική ενέργεια το πέναλτι. Παίρνει την μπάλα που «έκαιγε»,τη στήνει στη λευκή βούλα.

Απέναντί του είναι ο Μιχόπουλος και οι φίλοι του ΠΑΟΚ που τον αποδοκίμαζαν και ορισμένοι πετούν και αντικείμενα.Πίσω του είναι οι φίλοι του Άρεως που αδημονούν για την τύχη που θα έχει το πέναλτι.Ορισμένοι από την αγωνία τους κλείνουν τα μάτια ή στρέφουν αλλού τον βλέμμα τους περιμένοντας να καταλάβουν την έκβαση του χτυπήματος από τις φωνές.

Ο διαιτητής σφυρίζει παίκτης παίρνει φόρα.Φτάνει στη μπάλα με το αγέρωχο και στιλάτο ύφος που είχε, την βρίσκει «γεμάτα» και δυνατά στέλνοντας την στη γωνιά του Μιχόπουλου.

Θα έλεγε κανείς ότι προτού μπει η μπάλα μέσα,ο Σαπουντζής ήταν βέβαιος ότι θα σκοράρει…Τόσο μεγάλη ήταν η αποφασιστικότητα,η θέληση και η σιγουριά του για την επιτυχία.

Ακολουθεί ένας θεατρικός πανηγυρισμός.Ο Αντώνης διασχίζει  όλο το γήπεδο πανηγυρίζοντας  με τον κόσμο που είναι δεξιά και αριστερά και καταλήγει στα κάγκελα της Θύρας 3.Εκεί  επικρατεί πανικός,κάποιος ή κάποιοι πετούν την ατάκα: «o βιαστής»,που γίνεται χαρακτηρισμός και σύνθημα που θα τον ακολουθεί για πάντα…

Ο Αντώνης θυμάται αυτό το γκολ:«Ξεχωρίζω το πρώτο μου ντέρμπι, το 1993 που πήγα στον Άρη. Μέσα στο Χαριλάου κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ με γκολ δικό μου.Χτύπησα το πέναλτι και δεν σκεφτόμουν ότι θα αστοχήσω,μετά βέβαια έγινε χαμός… Ήταν σημαντικό για εμένα, αλλά και η νίκη ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για όλη την ομάδα.».

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου και ενώ το σκορ είναι 1-1, ο Αντώνης σκοράρει στο 66’ μέσα στην Τούμπα, δίνοντας και πάλι την νίκη!

Περνάει στην συνείδηση του κόσμου ως ο μεγάλος Άσσος και γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών, που του αποδίδουν το προσωνύμιο «ο βιαστής»!

Σημ:.https://oiassoitouareos.gr/nikitis-se-ola-ta-simeia/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ