17-6-1928

ΑΡΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-1

Γήπεδο Ηρακλέους

Ο Άρης, στο γήπεδο του Ηρακλή και όχι στο δικό του γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε την ίδια μέρα για στρατιωτικούς αγώνες, για τον προτελευταίο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ατρόμητο Αθηνών με 3-1.

΄Ηταν ο τρίτος αγώνας της ομάδας μας για την τελική φάση του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος.Στον πρώτο αγώνα ο Άρης είχε νικήσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο με 3-1,ενώ στον δεύτερο αγώνα έχασε από τον Εθνικό με 3-2.

Ο Άρης επιβλήθηκε σχετικά δύσκολα του Ατρομήτου.Το σκορ άνοιξε στο 18΄ ο Αγγελάκης με σουτ από μακρινή απόσταση.

Στο β΄μέρος το παιχνίδι κυλούσε με την ομάδα σε τεντωμένο σκοινί και με εκατέρωθεν ευκαιρίες.Τελικά στο 70΄ο Λεονταρίδης έκανε το 2-0, αφού άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Καλτέκη.Στο 83΄και πάλι ο Λεονταρίδης έγραψε το 3-0.

Οι Αθηναίοι του Ατρομήτου μείωσαν το σκορ στο τέλος του αγώνα με εκτέλεση πέναλτι.

Ακολουθεί η γλαφυρή περιγραφή του δημοσιογράφου της εποχής:

Περισσότεροι των 8.000 θεατών παρακολούθησαν το απόγευμα εις τον στίβον του Ηρακλέους τον πρώτο αγώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ελλάδος εις την πόλιν μας, μεταξύ των ομάδων Άρεως, πρωταθλήτρια της πόλεως μας, και του Ατρομήτου, πρωταθλήτριας Αθηνών…. Εις το 18΄ από ένα ωραίο σουτ του Αγγελάκη, ο Άρης έχει το πρώτο του τέρμα. Από το σημείον αυτό ο αγώνας γίνεται ζωηρότερος αλλά η υπεροχή του Άρεως δεν κάμνει ούτε ένα βήμα υποχωρήσεως… Εις το 25′ του Β’ μέρους παρά την προσπάθεια του Καλτέκη, αποκρουσθείσης υπό του τερματοφύλακος, η σφαίρα περιήλθο εις την κατοχή του Λεονταρίδου ο οποίος εξαποστέλλων αυτήν εις τα δίκτυα εσημείωνε το δεύτερο τέρμα του Άρεως υπό την γενικήν ανακούφισην. Το τρίτο εσημειώθει και πάλιν υπό του Λεονταρίδου εις το 38′ και ένα λεπτόν αργότερα από ένα μπέναλτυ εις βάρος των πρωταθλητών μας έδιδε εις τον Ατρόμητον το τέρμα της τιμής.”

Η σύνθεση του Άρεως

Κατράντζος,Οπλοποιός,Γιακουμής,Κατσαούνης,Κ.Βικελίδης,Κοσματόπουλος,Βογδάνου,Αγγελάκης,Λεονταρίδης,Καλτέκης,Χρ.Κολωνιάρης.

  • Απέμενε το κρίσιμο ματς με τον Εθνικό στη Θεσσαλονίκη που θα έκρινε και τον πρώτο πρωταθλητή Ελλάδας.Ο Άρης τελικά θα νικήσει και σε αυτό το ματς και θα κατακτήσει τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ