Τον Ευριπίδη Σαμώλη (1986-1995), οι παλιοί φίλαθλοι του  Άρεως θα τον θυμούνται να πρωτοπαίζει στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τον Μάιο του1986. Oυδείς μέχρι τότε τον ήξερε. 

Οι χιλιάδες φίλαθλοι που παρακολουθούν το παιχνίδι εντυπωσιάζονται από το θάρρος και τα προσόντα του νεαρού  μικρόσωμου χαφ,  όλοι ρωτούν το όνομά του. Θα κάνει  ένα ονειρικό ντεμπούτο σκοράροντας μάλιστα, στο τελικό 1-1.

 Από τότε, ο Ευριπίδης Σαμώλης και για  εννιά συνεχόμενα χρόνια, θα παραμείνει στην ομάδα, παίζοντας σε ένα μεγάλο αριθμό αγώνων, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, όπου και όποτε του ζητήθηκε.  Όλοι οι προπονητές εκτιμούσαν τις ικανότητες του, θεωρώντας τον ένα χρήσιμο παίκτη για κάθε αγώνα, γι αυτό και είναι πάντα σχεδόν βασικός στην ενδεκάδα.

 Ο Σαμώλης, παίκτης κέντρου κυρίως, με απόλυτη ισορροπία σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα, ήταν ταχύς, με θάρρος και σθένος, έβαζε τα πόδια του στη φωτιά, δεν παρατούσε καμιά φάση, είχε ταλέντο και ικανότητα στο σκοράρισμα. Ήρεμος άνθρωπος,ποτέ δεν δημιούργησε κανένα θέμα, παίζοντας για την ομάδα πρώτα και μετά για τον εαυτό του.

Το 1995 θα αποχωρήσει, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία καριέρα, παίζοντας σε 270 ματς και σκοράροντας 28 γκολ.

Ο Σαμώλης  αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας κατά την περίοδο 1985-2000.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ