Το ταλέντο ξεχείλιζε για το νεαρό Φάνη που ήρθε στον Άρη το 1994 από τον Εθνικό Πυλαίας και επρόκειτο να διαγράψει στα επόμενα χρόνια μια σπουδαία καριέρα.

Όταν ήρθε στην ομάδα μας,υπήρξε αναπληρωματικός ενός άλλου μεγάλου πορτιέρο,του Χρήστου Καρκαμάνη.

Η πρώτη του γεμάτη χρονιά είναι στα αφιλόξενα γήπεδα της Β΄εθνικής την περίοδο 1997-98.Με την παρουσία του θα βοηθήσει την ομάδα μας να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία.

Από το 1999 και μετά,σχετικά ώριμος,είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες των ελληνικών γηπέδων,καλείται μάλιστα και στην Εθνική Ομάδα με την οποία συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

Παρά τους κάποιους τραυματισμούς, ο Φάνης θα δείξει σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Άρη τη μεγάλη του κλάση.

Το 2002 θα πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου θα συνεχίσει μία σημαντική καριέρα.Το 2004 θα αγωνιστεί στην Ιταλία με τη φανέλα της Κάλιαρι.

Διέθετε άριστα σωματικά χαρακτηριστικά αλλά και το σύνολο σχεδόν των ικανοτήτων ενός γκολκίπερ: αντανακλαστικά,εξόδους,ψυχραιμία και σιγουριά κάτω από τα δοκάρια αλλά και ικανότητα στις αποκρούσεις πέναλτι.

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης, με τις 160 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας, είναι στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων τερματοφυλάκων του Άρεως.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ