Φιλικός Αγώνας

ΑΡΗΣ-ΔΟΞΑ 7-0

Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης

12-9-1973

Xόρτασαν γκολ οι φίλαθλοι του Άρεως που βρέθηκαν στο γήπεδο Χαριλάου για να παρακολουθήσουν ένα από τα τελευταία φιλικά της ομάδας μας πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς. Εφτά τέρματα δεν μπαίνουν συχνά σε ένα αγώνα από έναν εκρηκτικό Άρη απέναντι στην ατυχέστατη ομάδα της Δόξας Δράμας.

Κι όμως άργησαν να πανηγυρίσουν παίκτες και φίλαθλοι το πρώτο γκολ της ομάδας μας!Έπρεπε το ρολόι να δείξει το 39΄ για να γίνει το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ σουτ του Αλεξιάδη.

Στο 43΄έγινε το 2-0. Ο διαιτητής καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι στον Αλεξιάδη που το μετέτρεψε σε γκολ ο σπεσιαλίστας Πάλλας.

Τα δύο αυτά γκολ έφεραν χαμόγελα στην κερκίδα,αλλάζοντας την μέτρια εικόνα της ομάδας που έπαιξε με νέα πρόσωπα,όπως τον Βένο και τον Χατζάρα.

Παρά την ανωτερότητα του Άρεως, οι παίκτες του με δυσκολία έφταναν στα καρέ της Δόξας.Κάνοντας περιττές ενέργειες,καθυστερούσαν την ανάπτυξη του παιχιδιού,με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να εκφυλίζονται ή να ανακόπτονται από τους αμυνόμενους.

Οι Δραμινοί με αμυντική διάταξη, κρατούσαν μέχρι το 39΄σχετικά άνετα το 0-0.Ήταν μάλιστα  η Δόξα που έφτασε πρώτη στο γκολ στο 27΄σε ένα ανεπανάληπτο τετ- α -τετ του Δοξαίου Αλεξιάδη με τον Χρηστίδη, που απέκρουσε όμως υπέροχα ο διεθνής πορτιέρο και αποσόβησε σίγουρο τέρμα.

Η επανάληψη ήταν ένα άλλο παιχνίδι.Με έλλειψη δυνάμεων οι Δραμινοί, κατέρρευσαν από το 60΄και μετά και έγιναν παίγνιο στα χέρια των δαιμονισμένων παικτών του Άρεως.

Στο 64΄έγινε το 3-0 από τον Αλεξιάδη μετά από πάσα του . Στο 68΄ο Ναλμπάντης έχασε σίγουρο γκολ,ένα λεπτό όμως μετά ο Δράμπης, με θαυμάσιο σουτ, έκανε το  4-0.

Στο 74΄ήταν η σειρά του Φοιρού να  κάνει το 5-0.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η ομάδα μας πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Παπαϊωάννου στο 84΄και τον Δράμπη στο 88΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα εφιάλτης για τους Δοξαίους που έτρεχαν να πιάσουν τους παίκτες του Άρεως που εντυπωσίασαν με τη διάθεση και τα αποθέματα των δυνάμεων τους.

Κορυφαίοι του Άρεως ήταν οι Δράμπης,Πάλλας,Παπαιωάννου και Ναλμπάντης. Ο Βένος έκανε μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση σαν σέντερ μπακ. Θετικός και ο Παπάζογλου όπως και οι Μιχαηλίδης,Γούναρης και Χατζάρας.Έτοιμος για να βοηθήσει ο Αλεξιάδης που σκόραρε δύο φορές.

Η Δόξα για ένα ημίχρονο είχε μια σχετικά καλή εικόνα.Το β΄μέρος πρέπει να το ξεχάσουν γρήγορα στην ομάδα της Δράμας και να φροντίσουν να μην επαναληφθεί.Καλύτεροι ήταν ο σέντερ μπακ Μιχαηλίδης και ο θαυμάσιος στο κέντρο Στράντζαλης.

Καλή η διαιτησία του κ. Μπαλλή που ελέγχεται μόνο για το πέναλτι που έδειξε υπέρ του Άρεως.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ(Στάνκοβιτς)

Χρηστίδης,Ναλμπάντης,Βένος,Σπυρίδων(46΄Παπάζογλου),Γούναρης (61΄Φοιρός),Μιχαηλίδης,Χατζάρας,Κουμαριάς,Αλεξιάδης,Δράμπης,Παπαιωάννου.

Δόξα(Μπαλτατζής)

Tαυλαρίδης,Παπαθεοδώρου(30’Στάμογλου),Κατσικάρης (71΄Αθανασιάδης),Μερτζανάκης,Παπαδόπουλος,Στόικος,Μιχαηλίδης Στράντζαλης,Αλεξιάδης,Φερφέρης,Παπαιωάννου.

Στο 91΄ λεπτό…

  • Παρά το 7-0, ο προπονητής της ομάδα μας σε κάποιες φάσεις έδειχνε δυσαρεστημένος με την ολιγωρία ορισμένων παικτών και τις λάθος μεταβιβάσεις.
  • Αλεξιάδης και Σπυρίδων,μετά τη λήξη της άδικης τιμωρίας τους,έδειξαν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι και θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
  • Κόπηκαν 2.898 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 82.890 δρχ.
  • Πριν τον αγώνα τελέστηκε ο αγιασμός της ομάδας για τη νέα χρονιά.
  • Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Γιάννης Βένος. Ο Στάνκοβιτς τον πιστεύει πολύ και τον προορίζει για τη θέση του σέντερ μπακ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ