Ο Χατζηνικολάου υπήρξε ένας αξιόλογος αμυντικός που μέσα σε μια εξαετία σχεδόν στην ομάδα μας είχε σημαντική παρουσία και αρκετές συμμετοχές.
Θα αρχίσει να παίζει από το 1984 επί Λίμπρεχτς και προοδευτικά θα μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα.Από το 1987 έως και το 1989 θα κάνει καλές εμφανίσεις,σε κάποια μάλιστα ματς θα είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Κλείνοντας την πενταετία του θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.Το 1990 όμως,συγκεκριμένα το Δεκέμβρη, θα δεχτεί μια καλή οικονομικά πρόταση από τον Ιωνικό και θα μεταγραφεί στη ομάδα της Νίκαιας.
Ο Χατζηνικολάου ήταν σταθερός και συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, άλλοτε ως δεξιός μπακ ή ως κεντρικός αμυντικός,ενίοτε και ως αμυντικός μέσος.Σαν χαρακτήρας ήταν ήρεμος και σοβαρός, στοιχεία που τον βοήθησαν να κάνει μια καλή καριέρα.Είχε καλή τεχνική και ευφυΐα στο τρόπο που έπαιζε.
Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ακολούθησε προπονητική καριέρα,περνώντας μάλιστα και από τον πάγκο της ομάδας μας.
Φόρεσε τη φανέλα του Άρεως 134 φορές.Είναι αγαπητός στο κόσμο,μέλος και άνθρωπος της ομάδας μας.
Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο “Την καρδιά αν ρωτήσεις ποτέ…” των εκδόσεων ARIS RE.