Γιάννης Λογοθέτης: «Aγαπητοί ακροατές και ακροάτριες, από το γήπεδο Χαριλάου Θεσσαλονίκης καλησπέρα σας…».


Ο κορυφαίος σπίκερ από τη δεκαετία του ΄60 ακόμα μετέδωσε αναρίθμητους αγώνες από το ραδιόφωνο,σε μια εποχή που η μοναδική γρήγορη και ζωντανή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στα γήπεδα ήταν τα ερτζιανά. Ο Γιάννης Λογοθέτης ήταν ένας εκλεκτός άνθρωπος που η παρουσία του κοσμούσε το ποδόσφαιρο.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός φίλος του Άρεως.Σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μας έπαιρνε τη θέση του για τη ραδιοφωνική μετάδοση και η μορφή του ήταν οικεία,αγαπητή και σεβαστή από όλους τους φιλάθλους.


Οι παλιοί θα θυμούνται τη χαρακτηριστική και εξαιρετική φωνή του με την οποία περιέγραφε με καταπληκτικό τρόπο αυτά που συνέβαιναν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.


Η περιγραφή που έκανε ήταν «ολοζώντανη». Διέθετε ένα πλούσιο γλωσσικό «οπλοστάσιο» με δεκάδες εκφράσεις κατά την περιγραφή: «ο χαλκέντερος Σπυρίδωνας», «το ζαρκάδι του ΠΑΟΚ, ο Κούδας», «ο αίλουρος Χρηστίδης», απίστευτη ευγλωττία, όλα αυτά που δεν ακούγονται πια από τους εκφωνητές, αφαιρώντας τη ραδιοφωνική, παλιά μαγεία της περιγραφής ενός αγώνα…

“Κύριες Δεσποινίδες και Κύριοι από το γήπεδο Χαριλάου αυτό ήταν το τέλος της μετάδοσής μας …Από εμένα και το συνεργείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης να έχετε ένα όμορφο κυριακάτικο βράδυ…..αυτή θα ήθελε να είναι η τελευταία του αποφώνηση…”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ