Ο Γιάννης Τζιφόπουλος,ο εξαιρετικός αριστερός μπακ με την πολυετή καριέρα και τη μεγάλη προσφορά στον Άρη, είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Τζιφόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στον Τιτάνα Σερβίων.Το 1973 ήρθε στον Άρη, στου οποίου τη δεύτερη ομάδα αγωνίστηκε ως το 1975. Ο προπονητής Ζέτσεφ τον προώθησε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και έβγαλε την πρώτη του ασίστ στο 5-1 εναντίον της Καστοριάς στις 23 Νοεμβρίου 1975.Αγωνίστηκε σε δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος, για να καθιερωθεί ως πρώτη αλλαγή στην θέση του πλάγιου οπισθοφύλακα, πίσω από τους έμπειρους Μόκαλη και Πάλλα.

Σε αυτά τα πρώτα χρόνια θα βρει χρόνο συμμετοχής λόγω και των συχνών απουσιών από τραυματισμούς του Κώστα Μόκαλη.


Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, με τον Άρη να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Το 1977-78, την τεχνική ηγεσία των “κίτρινων” ανέλαβε ο Γερμανός Καρλ Χάιντς Ρουλ, ο οποίος τον εμπιστεύθηκε στην βασική ενδεκάδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το 1978-79, ο Άρης πραγματοποίησε το απόλυτο των νικών στην έδρα του, με δεκαεπτά νίκες σε δεκαεπτά αγώνες, αλλά ο Τζιφόπουλος στάθηκε άτυχος, αφού ένας τραυματισμός του στέρησε την αγωνιστική δράση μέχρι την εικοστή αγωνιστική ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, γράφοντας δεκαέξι συμμετοχές.

Θα είναι παρών στα μεγάλα παιχνίδια του Ευρωπαίου ΑΡΗ,ενώ μετά τη απώλεια του Πάλλα το 1980 θα καθιερωθεί για πολλά χρόνια ως ο μόνιμος αριστερός οπισθοφύλακας.

Ο Γιάννης ήταν ένας πραγματικός μαχητής μέσα στο γήπεδο,με τρομερό πάθος και μεγάλη αποτελεσματικότητα στις κινήσεις του.Ήταν από τα παλικάρια της εποχής του που η ζωντάνια του πλημμύριζε όλο τον αγωνιστικό χώρο.Οι αντίπαλοι ήξεραν πόσο δυναμικός ήταν στις μονομαχίες και απόφευγαν τις συγκρούσεις μαζί του.Παίκτης πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος αποτέλεσε για πολλά χρόνια πρότυπο για τη νέα γενιά των παικτών της ομάδας μας.Χαρακτηριστικά του ήταν επίσης η καλή τεχνική και το ευθύβολο σουτ.Από την ομάδα μας αποχώρησε το 1988,συνεχίζοντας για λίγο στον Ηρακλή.Διετέλεσε στα κατοπινά χρόνια υπηρεσιακός προπονητής στον Άρη.

Φόρεσε την φανέλα του Άρεως 331 φορές,σκοράροντας οκτώ φορές.

Ανήκει δικαιωματικά στη χρυσή λίστα των κορυφαίων άσσων του Άρεως.Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ