Ο Γιώργος Φοιρός εντάχθηκε στον Άρη το 1971 από τον Αγροτικό Αστέρα.Η μεταγραφή του έγινε με περιπετειώδη τρόπο, καθώς τον ήθελε πολύ και ο Ηρακλής,οι άνθρωποί του μάλιστα ήταν σίγουροι ότι θα καταλήξει στην ομάδα τους.Χάρη σε «ταχυδρομικό τέχνασμα», το κίτρινο δελτίο του Φοιρού έφτασε ταχύτερα στην ΕΠΟ και ο Φοιρός ήρθε στο Άρη για να κάνει μια πραγματικά μεγάλη καριέρα.

Ο Φοιρός από τη θέση του λίμπερο,του ελεύθερου δηλαδή κεντρικού αμυντικού,θα ντεμπουτάρει το  1972 με προπονητή τον Μακ Γκίνες και ενώ στην ομάδα παίζουν οι Σπυρίδων,Σεμερτζής,Η τιμωρία του πρώτου με τα γνωστά επεισόδια θα επιταχύνει την καθιέρωσή του.

Στα παιχνίδια με την Ραπίντ το φθινόπωρο του 1974 θα κάνει την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκά γήπεδα,ενώ την ίδια εποχή θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Από κει και μετά, και για τα επόμενα χρόνια, ο Φοιρός θα αποτελέσει μια σταθερή αναφορά του μεγάλου Άρη,στον οποίο μάλιστα θα είναι και αρχηγός. Μιλάμε για την ομάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών εμφανίσεων και για την ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα,φθάνοντας μια ανάσα από την κατάκτηση με το μπαράζ του Βόλου το 1980

Το 1980 είναι  μια σημαντική ημερομηνία για τον Φοιρό,καθώς θα είναι βασικό μέλος της εθνικής ομάδας στην πρώτη της συμμετοχή στο τότε Κύπελλο Εθνών της Ιταλίας.

Το καλοκαίρι του 1983 κατόπιν διαφωνίας με τη διοίκηση, θα αποχωρήσει συνεχίζοντας την καριέρα του στον Ηρακλή.

Ο Φοιρός ήταν ένας δυνατός και γρήγορος αμυντικός,με σταθερή απόδοση,εργατικός και συγχρόνως ηγετικός για την ομάδα του.Είχε καλή τεχνική και μεγάλη ψυχραιμία στο παιχνίδι του. Υπήρξε για χρόνια στυλοβάτης της άμυνας του Άρεως και της εθνικής μας ομάδας.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ακολούθησε καριέρα προπονητή με σημαντικές επιτυχίες.Στο πάγκο της ομάδας μας κάθισε  από το 1992-1996 επαναφέροντας τον Άρη στην Ευρώπη.Ήταν προπονητής της ομάδα μας το 2003 στο χαμένο τελικό της Τούμπας.

Με τον Άρη είχε 304 συμμετοχές,ενώ υπήρξε και 52 φορές διεθνής

Η μακρόχρονη παρουσία του και η  μεγάλη του προσφορά στη ομάδα,είναι σίγουρο ότι κατατάσσουν τον Γιώργο Φοιρό στην χρυσή λίστα των άσσων του Άρεως

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ