Ο Παντελάκος ξεκίνησε να αγωνίζεται στους μικρούς του Άρεως και στα τέλη της δεκαετίας του ’50 μεταγράφηκε στην ΜΕΝΤ. Στην συνέχεια, μετανάστευσε στην Γερμανία, απ’ όπου επέστρεψε το καλοκαίρι του 1961.Τότε ξεκινά την καριέρα του,ως αναπληρωματικός στην αρχή του Πετράκη.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 28 Ιανουαρίου 1962, στην ήττα των “κίτρινων” από τον Απόλλωνα Αθηνών με 3-1.Μετά από οκτώ συνεχείς συμμετοχές, υπέστη κάταγμα κνήμης, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Από τη επόμενη χρονιά θα επανέλθει και θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας.Στα πρώτα ιστορικά παιχνίδια στη Ευρώπη με τη Ρόμα το1965 αλλά και την επόμενη χρονιά με την Κολωνία ο Παντελάκος θα κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.Επικές θα είναι οι παρουσίες του στην νίκη στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού (11.101967) και στη νίκη στη Ν.Φιλαδέλφεια επί της ΑΕΚ στις 15 Νοεμβρίου 1967.

Παράλληλα όμως  αρχίζει να «λάμπει» και το αστέρι του Νίκου Χρηστίδη, που από τα μέσα του 1966 θα εναλλάσσεται με τον Παντελάκο στη θέση του τερματοφύλακα.

Μέχρι το 1969 ο Γιωργος Παντελάκος θα έχει λίγες συμμετοχές και το γεγονός αυτό θα τον αναγκάσει να ζητήσει μεταγραφή.Θα συνεχίσει στην Καβάλα με προπονητή τον Μπέλα Πάλφι, όπου θα αγωνιστεί για έξι χρόνια, πάντα στην Α΄Εθνική.

Ο Παντελάκος ήταν ένας σταθερός και ψύχραιμος γκολκίπερ, με ισχυρά αντανακλαστικά,άριστος κάτω από τα δοκάρια του και με αυξημένο το πνεύμα της προσφοράς και της αγωνιστικότητας για την ομάδα.

Ως χαρακτήρας ξεχώριζε από νέος για την ακεραιότητα και το ήθος του,στοιχεία που τον έκαναν ξεχωριστό ως προσωπικότητα και αγαπητό ως συνάνθρωπο.

Κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας 84 φορές ενώ δέχτηκε μόλις 99 γκολ.

Είναι ένας ακόμη σπουδαίος τερματοφύλακας που συνέχισε την παράδοση των μεγάλων γκολκίπερ της ομάδας μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ