ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1997-1998

Η λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος βρίσκει τον Άρη βαριά πληγωμένο και εγκαταλειμμένο από όλους.Ο μεγάλος και ιστορικός σύλλογος για πρώτη φορά υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Γράφει ✍️ο Αθανάσιος Χατζηαθανασίου

Όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις δημιουργείται κύμα φυγής σε αγωνιστικό αλλά και διοικητικό επίπεδο.Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία αλλά και με έντονη διάθεση να βοηθήσει.

Αρκετοί έμπειροι παίκτες αποχωρούν όπως οι Καρκαμάνης,Μιλόγεβιτς,Λεκμπέλο,Δημητριάδης.Ο Μαυρογενίδης μεταγράφεται στον Ολυμπιακό και Δέλλας στην αγγλική Σέφιλντ.

Προπονητής αναλαμβάνει ένας άνθρωπος του συλλόγου,ο Γιώργος Φοιρός.

Γίνονται προσπάθειες από την υπηρεσιακή διοίκηση και χάρη στην βοήθεια του Ζαφείρη Σαμολαδά η ομάδα θα καταφέρει να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη περιπέτεια της Β΄Εθνικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί η αξιέπαινη συμμετοχή του κόσμου του Άρεως που πρόσφερε στη ομάδα το υστέρημά του.

Ο Άρης,φορώντας τις μαύρες(πένθιμες) φανέλες, θα στηριχτεί στα δικά του παιδιά,στους Λιολίδη,Χαριστέα,Κατεργιαννάκη,Λουμπούτη,Κατσιαρό,Μητσόπουλο,Πανόπουλο και στον Γιώργο Κολτσίδα που θα επιστρέψει.

Μαζί με αυτούς θα έρθουν για να βοηθήσουν οι έμπειροι Ταληκριάδης,Στεφ.Μπορμπόκης,Μιρτσέκης,Σουκιασιάν,Στοινόβιτς ενώ θα αποκτηθεί και το «μαύρο διαμάντι»ο Ναγκόλι Κένεντι, που θα αποδειχτεί μια εξαιρετική επιλογή.

Σχετικά άνετα, με την συμπαράσταση του κόσμου, η ομάδα μας θα κερδίσει την επάνοδό της στην μεγάλη κατηγορία.Θα τερματίσει πρώτη με 72 βαθμούς,με δεύτερο τον Πανελευσινιακό που θα έχει 69 και τρίτο τον Εθνικό Αστέρα με 67.

                                ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο κύπελλο ο Άρης θα κάνει ικανοποιητική πορεία.Θα αποκλείσει διαδοχικά την Αναγέννηση Άρτας,τον Αετό Σκύδρας και τον Ιαλυσό Ρόδου.Στην φάση των «16» θα περάσει και τον ΟΦΗ,χάνοντας 2-1 στο Ηράκλειο αλλά νικώντας 4-1 στην Θεσσαλονίκη.Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ, από τον οποίο θα αποκλειστεί(1-1 και 2-0 στην Αθήνα).

ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ   

Κατεργιανάκης
Κολτσίδας-Μητσόπουλος-Κατσαρός-Λουμπούτης
Ναγκόλι-Δαλκιδης-Στράντζαλης
Βλαχούδης-Μιρτσέκης-Λιολίδης

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Γιώργος Βλαχούδης, Θόδωρος Δαλκίδης, Μάρτινς Εντίνιο, Τάσος Ζαχόπουλος, Γιώργος Σ. Θεοδωρίδης, Γιώργος Κολτσίδας, Φάνης Κατεργιαννάκης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Ναγκόλι Κένεντι, Κώστας Λουμπούτης, Απόστολος Λιολίδης, Στέφανος Μπορμπόκης, Βασίλης Μπακογιάννης, Νίκος Μιρτσέκης, Μανώλης Μητσόπουλος, Μπάμπης Νικολάου, Νίκος Παναγιωτίδης, Μιχάλης Πανόπουλος, Γιώργος Στράντζαλης, Ηλίας Ταληκριάδης

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ