Σήμερα συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την ημέρα που η φανέλα του μέγιστου Έλληνα αθλητή,  του Νίκου Γκάλη με το νούμερο «6» κρεμάστηκε στην οροφή του Αλεξανδρείου Μελάθρου.

Η φανέλα με το νούμερο 6 αναρτήθηκε εκεί ψηλά, στην οροφή του γηπέδου, ανάμεσα στους 21 τίτλους που κατέκτησε ο ΑΡΗΣ, στους περισσότερους από τους οποίους ήταν πρωταγωνιστής.

 Στέκεται ανάερη σαν «ιερό λάβαρο», για να θυμίζει το μεγαλείο,   τις στιγμές δόξας που βίωσε ο ίδιος και όλος ο οργανισμός «Άρης», παρακαταθήκη για το μέλλον που υποχρεούμαστε όλοι να είναι αντάξιο του μεγάλου παρελθόντος.  

Ήταν η βραδιά, που έστω κι αν άργησε περίπου δυο δεκαετίες, άξιζε τον κόπο και την αναμονή και υπήρξε αντάξια της ανεκτίμητης προσφοράς του κορυφαίου παίκτη, που γνώρισε το ελληνικό μπάσκετ κι ενός εκ των κορυφαίων της Ευρώπης.

Ο ΑΡΗΣ τίμησε σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη, σ’ ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, η κεντρική σάλα του οποίου ονομάζεται από εκείνη τη μέρα ”Nick Galis Hall”.

Ήταν εκεί τεράστιες μορφές του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου μπάσκετ, που όλοι με την παρουσία τους ήρθαν να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη. Δίπλα του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον οποίοι υπήρξαν χρόνια ολόκληρα συμπαίκτες στον Άρη και στην εθνική Ελλάδος, γράφοντας από κοινού χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Νίκος Γκάλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του την ώρα που οι οπαδοί του ΑΡΗ, οι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοί του αποθέωναν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος άλλαξε την ιστορία όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ?

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ