AΡΗΣ –ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΕΙΟΣ 0-0

Αγώνες διαβάθμισης για τη παραμονή στην κατηγορία(δεύτερος αγώνας)

19-6-1963,Γήπεδο Βόλου

Ισοπαλία που σημαίνει σωτηρία για τον Άρη

Με την ισοπαλία που απέσπασε στον αγώνα αυτό η ομάδα μας, έχοντας νικήσει στον πρώτο αγώνα την Προοδευτική, ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο υποβιβασμού.

φωτο: Ο Χατζηκώστας και ο Κεμαλίδης στη Νέα Υόρκη. Οι δύο παίκτες μόλις έλαβαν είδηση πως ο Άρης κινδυνεύει, τα παράτησαν και έσπευσαν για να βοηθήσουν για την επίτευξη της σωτηρίας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στο παιχνίδι,όπως ήταν φυσικό κυριάρχησε η σκοπιμότητα και το άγχος. Η ομάδα μας έπαιξε προσεκτικά στην άμυνα για να εξασφαλίσει την ισοπαλία η οποία θα έφερνε την λύτρωση σε όλη αυτή την δύσκολη περιπέτεια που βίωσε ο ΑΡΗΣ.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν πολλοί θεατές, ανάμεσά τους και εκδρομείς φίλαθλοι του Άρεως από τη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα, που οδηγεί στην παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, ανακούφισε όλους του φίλους του Άρεως.

Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση δεκαπέντε λεπτών,στις 5.45.

Η πρώτη φάση θα γίνει από τον Άρη, όταν ο Αλεξιάδης, θα εκμεταλλευτεί ένα λάθος γύρισμα της μπάλας προς τον τερματοφύλακα, θα σουτάρει πιεζόμενος, όμως ο τερματοφύλακας Βόμβας θα μπλοκάρει.

Στο 7΄ μια φάση για τον Παναιγιάλειο, όταν ο Μαρνάς θα εκτελέσει ωραία ένα φάουλ από τα πλάγια, με τον Παντελάκο όμως να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούσει.

Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές. Ο βαθμός της ισοπαλίας πιθανόν να εξυπηρετούσε και τους δύο, και αυτό έκανε τις ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές.

Στο 37΄ ο Πασχαλίδης, ενώ είχε συλληφθεί σε θέση οφσάιντ, σημείωσε τέρμα που ακυρώθηκε σωστά.

Στο 43΄ σημειώθηκε κάτι αντίστοιχο στην περιοχή του Άρεως.

Στο 44΄ο Σπανόπουλος ξέφυγε ταχύτατα από τους αμυντικούς του Αιγίου, αλλά την τελευταία στιγμή έχασε τον έλεγχο της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο θα συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό.Δεν έλειψαν κάποιες αποδοκιμασίες από την κερκίδα και σχόλια για προσυνεννοημένο αγώνα.

Στο 54΄ τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος του Παναιγιαλείου σε σύγκρουση με τον Κεμαλίδη.Το παιχνίδι διεκόπη για τρία λεπτά, τελικώς ο παίκτης,αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επανήλθε στον αγώνα.

Στο 72΄ οι επιθετικοί του Άρεως θα συνδυαστούν εξαιρετικά, η μπάλα θα καταλήξει στον Αλεξιάδη, ο οποίος όμως θα σημειωθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 76΄ ο Νταλησπάγγος θα εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή του Άρεως, ο Παντελάκος όμως θα εκτιναχθεί στη γωνία του και θα αποκρούσει σε κόρνερ.

Στο 85΄ η τελευταία φάση του αγώνα, ο Αλεξιάδης θα σουτάρει από καλή θέση, ο τερματοφύλακας του Αιγίου θα αποκρούσει σε κόρνερ. Το κόρνερ θα εκτελεστεί, ο Σπανόπουλος θα πάρει την κεφαλιά ,ο Πασχαλίδης όμως από πολύ κοντά θα αστοχήσει σε νέα κεφαλιά που επιχείρησε.

Κορυφαίοι παίκτες του Άρεως ήταν ο Αλεξιάδης και ο Κεμαλίδης.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε ανακούφιση σε όλους, καθώς η ομάδα μας σώθηκε οριστικά από τον «εφιάλτη» του υποβιβασμού.

Προ του Τούρκου διαιτητού κ. Τσεσμί Μπασάρ, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις:

AΡΗΣ

Παντελάκος, Καμπουρλάζος,Αθανασιάδης,Κεμαλίδης,Σεμερτζής, Πανιτσίδης, Πασχαλίδης, Σπανόπουλος, Χατζηκώστας, Αλεξιάδης, Ψηφίδης.

Παναιγιάλειος

Βόμβας,Μουστάκας, Δαράκης, Νικολαίδης, Αγανιάν, Καρακατσάνης, Κόλιας, Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Νταλησπάγγος, Μαρνάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

https://oiassoitouareos.gr/anasa-zois/

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ