Στις 24 Αυγούστου 1996 ο ΑΡΗΣ σπάει τα μεταγραφικά κοντέρ στο βόλλεϊ, κάνοντας μια απίστευτη μεταγραφή για τα δεδομένα της εποχής αλλά και του αθλήματος.

Με την οικονομική συνδρομή του Ζαφείρη Σαμολοδά, ντύνει στα κιτρινόμαυρα τον Βούλγαρο Γκάνεφ, έναν άσσο πανευρωπαϊκής εμβέλειας με σπουδαία καριέρα στη χώρα του, αλλά και στην Ιταλία.

φωτο: Ο σπουδαίος αθλητής μαζί με τον προπονητή της ομάδας μας Κώστα Χαριτωνίδη.

Ο ύψους 2,10 Γκάνεφ αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην πόλη μας, προϊδεάζει τον κόσμο για το τι μπορεί να προσφέρει: «Θέλω κύπελλο και πρωτάθλημα σην Ελλάδα, τελικό κυπελλούχων στην Ευρώπη, η πρόσκληση αυτή, είναι πρόκληση για εμένα»!

Η μεταγραφή-κολοσσός, έγινε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ΑΕΚ που φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον Βούλγαρο, αλλά ο ΑΡΗΣ χάρη στις έγκαιρες προσπάθειες του αντιπροέδρου Σάκη Αδαμόπουλου, αλλά και του προέδρου του ΤΑΠ, Ζαφείρη Σαμολαδά που παραμέρησε κάθε οικονομικό κώλυμα, έκλεισε τον 31 ετών παίκτη.

Έτσι ο ΑΡΗΣ ισχυροποιήθηκε πάρα πολύ ενόψη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Η προσθήκη του επίσης Βούλγαρου Κωνσταντίνοφ, που ήρθε στην πόλη μας λίγο αργότερα, έκανε την ομάδα πιο δυνατή από ποτέ, καθώς με ένα εξαιρετικό ρόστερ και ξένους που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, ο ΑΡΗΣ του Κώστα Χαριτωνίδη κατόρθωσε επιτέλους να κάνει την υπέρβαση και να κατακτήσει τον περιβόητο τίτλο του 1997, γράφοντας μια λαμπρή ιστορία του συλλόγου μας!

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ,ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ https://aris.re/

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ