ΑΡΗΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0
Γήπεδο Χαριλάου Θεσσαλονίκης
8-5-1960Με νίκη συνέχισε τους αγώνες του για το πρωτάθλημα της Α΄εθνικής Κατηγορίας ο Άρης, καθώς επιβλήθηκε δύσκολα του Εθνικού με 1-0, με τέρμα του Πασχαλίδη.

? Το γκολ του Άρεως από τον Πασχαλίδη


Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε στο 23΄.Στο διάστημα αυτό είχε την υπεροχή και έκανε ευκαιρίες εν αντιθέσει με το β΄μέρος που έδωσε χώρο στον Εθνικό Πειραιώς.


Γενικά οι Αρειανοί που είδαν το ματς, πιο πολύ χάρηκαν για τη νίκη και όχι για την εμφάνιση της ομάδας τους. Η αναποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής να πετύχει και άλλα γκολ για να σιγουρευτεί η νίκη, προβλημάτισε τους φιλάθλους.
Το β΄ ημίχρονο οι παίκτες του Άρεως αρκέστηκαν στο 1-0, δίνοντας χώρο στους Πειραιώτες.

Από την άλλη ο Εθνικός Πειραιάς παρουσίασε μια καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή και από κει και πέρα έδειξε λίγα πράγματα. Στο β ΄μέρος, και εξαιτίας της υποχώρησης του Άρεως, έκανε κάποιες φάσεις, χωρίς όμως να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Πετράκη.


Το μοναδικό γκολ της συναντήσεως πέτυχε ο Πασχαλίδης στο 23΄, που με κεφαλιά, μετά από βαθιά σέντρα του Παναγούλια, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα Δρακόπουλου και έγραψε το 1-0.


Πέντε λεπτά αργότερα στο 28΄,ο Γιακουμάκης του Εθνικού σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αστοχώντας όμως χαρακτηριστικά.


Οι συνθέσεις


ΑΡΗΣ:Πετράκης,Νανάκος,Τριανταφύλλου,Γρηγοριάδης,Κεμαλίδης,Παπαδόπουλος,Παπουτσόπουλος,Παναγούλιας,Πέρρος,Καλλιοντζής,Πασχαλίδης.


Εθνικός:Δρακόπουλος,Μελισιάνος,Κλικόπουλος,Κοζομπόλης,Τσεριγκόφ,Μουνδρέας,Γεωργούλης, Σιδέρης, Πέστροφας,Γιακουμάκης, Γράψας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ