ΑΡΗΣ -Γαλατασαράι
Φιλικός αγώνας
23-9-1951

Γήπεδο ΠΑΟΚ

Γαλατασαράι

Στο φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ μεταξύ του Άρεως και της γνωστής τουρκικής ομάδας Γαλατασαράι, οι Τούρκοι αναδείχτηκαν νικητές με 1-0.


Η ομάδα μας,παρά την καλή εμφάνιση και την αγωνιστικότητα που έδειξε δεν απέφυγε την ήττα.
Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.Ο Άρης κατόρθωσε να κοντράρει τους Τούρκους να κάνει φάσεις, αλλά αποδείχτηκε αναποτελεσματικός.


Οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ στο 20΄με τον Χικμέτ,ο οποίος σκόραρε,μετά από θαυμάσια ατομική προσπάθεια και παρά την προσπάθεια του Βελλιάδη.


Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παπουτσόπουλος του Άρεως θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.


Στο τέλος του ημιχρόνου αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Καζαντζής.


Στο 46΄του δευτέρου ημιχρόνου θα γίνει η φάση του αγώνα.Ο Λιακόπουλος με το κεφάλι θα στείλει την μπάλα στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού,η μπάλα θα φανεί ότι πέρασε τη γραμμή,ο διαιτητής όμως θα διατάξει την συνέχιση του αγώνος.Θα ακολουθήσουν διαμαρτυρίες,νεύρα και μικρή διακοπή.


Από το σημείο αυτό το ματς θα γίνει νευρικό,χωρίς ρυθμό και με αρκετά φάουλ.

Ο Άρης έκανε μια καλή εμφάνιση,όπως συνηθίζει στα μεγάλα φιλικά παιχνίδια.Υπήρξε δυνατός και μαχητικός ισορροπώντας έτσι την τεχνική ανωτερότητα των Τούρκων.Καλύτερη απόδοση είχαν οι Αστρεινίδης,Ποζάνης,Βελλιάδης και Δελάρδας.Ανέτοιμος και απροπόνητος έδειξε ο Λιακόπουλος,ενώ νευρικός πολύ ήταν ο Παπουτσόπουλος.


Η τουρκική ομάδα, είναι φανερό ότι δεν περίμενε να συναντήσει τόση αντίσταση από τον Άρη.Πάντως είναι σίγουρο ότι είναι ανώτερη από όλες τις ομάδες της πόλης μας.


Ατυχής η επιλογή να σφυρίξει τον αγώνα ο κ.Φράγκος που έδειξε και ανέτοιμος και άπειρος στο τρόπο που διαιτήτευσε.

Σημείωση:H Γαλατασαράι έδωσε σειρά φιλικών αγώνων με όλες τις ομάδες της πόλης μας,τον Μακεδονικό,τον ΠΑΟΚ,τον Άρη,και τον Ηρακλή.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ