Επί σειρά οκτώ ετών, ολόκληρη τη δεκαετία του ΄90 , ο Εδεσσαίος Μανώλης Μητσόπουλος αποτέλεσε βασικό πυλώνα της αμυντικής γραμμής του Άρεως, κυρίως ως στόπερ και λιγότερο σε θέση αμυντικού χαφ.

Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας,εκτός αν ήταν τιμωρημένος ή τραυματίας.

Χαρακτηριστικό της καριέρας του στην ομάδα μας είναι ότι έζησε τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές του συλλόγου σε όλη αυτήν την δεκαετία.

Ήταν παρών στην ομάδα που με προπονητή τον Φοιρό είχε καλές χρονιές και ευρωπαϊκές παρουσίες,αλλά πέρασε και την οδυνηρή εμπειρία του υποβιβασμού τη σεζόν 1995-96. Ο Μανώλης Μητσόπουλος έμεινε και βοήθησε στη δύσκολη χρονιά της Β΄εθνικής, η ομάδα επανήλθε και ξανακέρδισε το 1998 ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.Το καλοκαίρι του 1999 συνέχισε την καριέρα του στον Ο.Φ.Η.

Ο Μητσόπουλος είχε αθλητικό σωματότυπο, ήταν κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι, με αντίληψη και ψυχραιμία στις τοποθετήσεις του,χωρίς να λείπουν και ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ως κεφαλοσφαιριστής βοηθούσε και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Με 252 συμμετοχές και 14 γκολ, δικαιωματικά είναι ένας από σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής της ομάδας μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ