ΑΡΗΣ –ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0

4.1.1970

Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Με άνεση, κάνοντας επίδειξη ισχύος ο Άρης επιβλήθηκε του Ηρακλή.

Οι χιλιάδες των θεατών που κατέκλυσαν το Χαριλάου είδαν μια παράσταση για έναν ρόλο. Ο Άρης ήταν πρωταγωνιστής και ο Ηρακλής κομπάρσος,η νίκη της ομάδας μας ήταν φυσιολογική και εύκολη.

?Ο Παπαϊωάννου σε μια προσπάθειά του στον αγώνα.

Γράφει✍️ ο Αθανάσιος Χατζηαθανασίου

Παίζοντας με δύναμη και ταχύτητα,έχοντας άριστο στήσιμο από τον Τσιριτς, οι παίκτες μας πέτυχαν μέσα στα πρώτα δεκαεπτά λεπτά να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους.

Όταν το ρολόι του αγώνα έδειχνε το 17΄,η ομάδα μας προηγούταν ήδη με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Κωνσταντινίδη που επιτέλους έσπασε την γκίνια που τον κυνηγούσε στα προηγούμενα ματς.

Στο 9΄ ο Κωνσταντινίδης με ένα δυνατό αριστερό σουτ κεραυνοβόλησε τον Φανάρα σημειώνοντας το πρώτο γκολ της καινούριας χρονιάς.

Στο 17΄, ο ίδιος παίκτης πάλι με σουτ έκανε το 2-0, με τον κόσμο στην κερκίδα να παραληρεί.

Η ομάδα μας είχε την υπεροχή χάνοντας πολλές ευκαιρίες.Ιδιαίτερα στο β΄μέρος από ατυχία και επιπολαιότητα χάθηκαν σίγουρα γκολ.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα η κυριαρχία του Άρεως ήταν τόσο μεγάλη, που ο Χρηστίδης ήταν κυριολεκτικά θεατής.Συχνά έβγαινε έξω από την εστία του και τροφοδοτούσε με τα πόδια τους συμπαίκτες του, για να ξεκινήσουν μια επίθεση.

Η εμφάνιση της ομάδας μας ήταν εντυπωσιακή.Ο Άρης μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά δείχνοντας πως θα παλέψει για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κορυφαίος του Άρεως ήταν  ο Τάκης Λουκανίδης που κέρδισε κάθε μονομαχία στο κέντρο,δείχνοντας γιατί τον ενέταξε ο Άρης στη δύναμή του, ενώ ο Θόδωρος Πάλλας έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη, με το μέλλον πραγματικά να του ανήκει..Σημαντικό για τον παίκτη και την ομάδα το γεγονός ότι ο Κωνσταντινίδης  πήγε πολύ καλά πετυχαίνοντας δύο θαυμάσια τέρματα.

Ο Ηρακλής, που πριν από αυτό το ματς είχε μια σειρά καλών εμφανίσεων,ήταν απρόσμενα κακός.Σχετικά καλύτερη απόδοση είχαν οι Σεντελίδης και Χαλιαμπάλιας.

Περιέργως για παχνίδι του Αρεως,η διαιτησία του κ.Μίχα ήταν καλή.

?Οι συνθέσεις των ομάδων?

ΑΡΗΣ:Χρηστίδης, Πάλλας, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Ναλμπάντης, Κεραμιδάς, Κωνσταντινίδης, Αλεξιάδης, Παπαιωάννου, Λουκανίδης, Γούναρης, ενώ σαν αλλαγή πέρασαν οι Σακελλαρίδης και Ψηφίδης

Ηρακλής:Φανάρας, Χαλιαμπάλιας, Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Μπατάκης, Καφετζής, Ζαφειρίδης, Κασάπης, Νικολούδης, Φυτίλης, Καλλιοτζής

Στο 91΄ λεπτό…

  • Πάνω από 17.000 θεατές ήταν στο γήπεδο,με τα εισιτήρια να εξαντλούνται.
  • Έξω από το γήπεδο υπήρχαν φίλαθλοι που δεν βρήκαν εισιτήριο.
  • Ενθουσιασμός,ευφορία και υψηλή αυτοπεποίθηση για τον Άρη που φαίνεται ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.
  • Πάνω από δυο μήνες είχε να σκοράρει ο Κωνσταντινίδης.Το «πουλί» έβαλε δύο γκολ και τα πανηγύρισε με ιδιαίτερο τρόπο.
  • Έντονες παρατηρήσεις έκανε ο Μίχας στον Σπυρίδωνα σε ένα σκληρό μαρκάρισμα του στον Νικολούδη.
  • Την παραμονή του αγώνα η ομάδα του Άρεως,πρωτοτυπώντας διασκέδασε σε κινημαοτογράφο.
  • Το έργο που είδαν οι παίκτες μας ήταν ένα γουέστερν με τον ιδιαίτερο τίτλο:”Bρες τρόπο να πεθάνεις”.
  • Σε δηλώσεις του μετά το ματς ο Τσίριτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ενώ απέδωσε την αδυναμία του Ηρακλή στο τρόπο που έπαιξε ο Άρης.
  • Ο προπονητής του Γηραιού κ.Καραπατής παραδέχθηκε ότι η ομάδα έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση, η οποία ήταν ανεξήγητη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ