Ο ομογενής από την Αυστραλία Μιχάλης Πανόπουλος ήρθε στον Άρη το καλοκαίρι του 1995. Προς το τέλος της σεζόν θα κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις, που θα αφήσουν υποσχέσεις για ένα εξαιρετικό μέλλον.

Την επόμενη χρονιά είναι βασικός, η ομάδα όμως παλεύει για την επιβίωσή της και τελικά υποβιβάζεται. Ο «Αυστραλός»  αποτελεί ένα κεφάλαιο για την ομάδα, παίζει σε αρκετά παιχνίδια, φανερώνοντας πτυχές του ταλέντου του.

 Το καλοκαίρι του  1999  η σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιντετ εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Οι άνθρωποι του Άρη, πιστεύουν στον παίκτη, διστάζουν στην παραχώρησή του, αλλά τελικά πηγαίνει ως δανεικός. Εκεί τον βλέπει η αγγλική Πόρτσμούθ και προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την απόκτησή του.

Στην Αγγλία  έμεινε για δυόμισι χρόνια, με απολογισμό 6 γκολ σε 54 ματς.

Θα επιστρέψει το  2002 στον Άρη, θα αντιμετωπίσει όμως προβλήματα τραυματισμών και θα αποχωρήσει τελικά για την Αυστραλία.

 Δεξιός χαφ, με καλή τεχνική, πάσα και σουτ, ο Πανόπουλος, όπως το δηλώνει και η πορεία του σε αγγλικούς συλλόγους, ήταν αναμφισβήτητο ταλέντο που θα έπρεπε να είχε διαγράψει μεγαλύτερη καριέρα.

Διεθνής με την εθνική ελπιδων της Ελλάδος.

Τη φανέλα του Άρη φόρεσε 112 φορές, πετυχαίνοντας 8 γκολ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ