Ο Γριμπελάκος αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του Θερμαϊκού στη μοναδική χρονιά του συλλόγου στην πρώτη εθνική κατηγορία. Συνέχισε για δύο ακόμη σεζόν στον Θερμαϊκό και το 1962-63 κατέλαβε την δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου της Β’ εθνικής.

 Το 1963  ήρθε στην ομάδα μας  και για έξι συνεχόμενες σεζόν θα αποτελέσει ένα σπουδαίο στέλεχος παίζοντας ως αμυντικός μέσος κυρίως.

Την πρώτη χρονιά 1963-64, αγωνίζεται με επιτυχία στα χαφ. Είναι αρκετά δυνατός και μαχητικός. Με την πληθωρική παρουσία του, «γεμίζει» τον χώρο του κέντρου, εμποδίζοντας τους αντίπαλους να ελιχθούν και παράλληλα βοηθώντας στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Οι μεταβιβάσεις του είναι καλές, ενώ διακρίνεται για το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται τον χώρο του. Είναι πολύ καλός στις κεφαλιές, με αποτέλεσμα να τον αποκαλούν «μπακρατσοκέφαλο»!

Το 1964-65 ξεκινάει στην ενδεκάδα των παιχνιδιών εναντίον της Ρόμα, για το κύπελλο εκθέσεων, όπου και διακρίνεται. Αγωνίζεται στις περισσότερες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο προπονητής Πάλφι σε αρκετά παιχνίδια τον τοποθετεί στην άμυνα, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εναντίον της Κολωνίας το 1965 είναι πλέον κεντρικός αμυντικός. Με καλές επεμβάσεις, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, είναι ένας βράχος στην άμυνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ως «σκούπα», μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, δηλαδή αμυντικός χαφ.

Μέχρι το 1969, αγωνίζεται ανελλιπώς, είτε ως κεντρικός αμυντικός, είτε ως ανασταλτικός μέσος. Διακρίνεται στις προσωπικές μονομαχίες εναντίον σπουδαίων αντιπάλων, όπως τον Σιδέρη και τον Δομάζο.

  Σε ηλικία 31 ετών, στα τέλη του 1968 βγάζει την κίτρινη φανέλα, μετά από πεντέμισι χρόνια, κατά τα οποία πρόσφερε, με το ταλέντο και την αποφασιστικότητα του στον θεό του πολέμου.

Αγωνίστηκε από το 1963 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1968 σε 227 αγώνες (επίσημους και φιλικούς) και πέτυχε 13 γκολ.

Ανήκει στη μικρή ομάδα των περίπου σαράντα ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ με 150 συμμετοχές σε επίπεδα Α’ Εθνικής.

Επίσης,είναι ψηλά και στις ευρωπαϊκές συμμετοχές καθώς έπαιξε σε 4 διοργανώσεις του “Εκθέσεων” απ’ το 1964 έως το 1968.

Ο Μίμης Γριμπελάκος δεν βρίσκεται πια στη ζωή,όμως το πάθος του και το δυναμικό του παιχνίδι,η προσφορά του δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ από την κιτρινόμαυρη οικογένεια…

Από το βιβλίου «100, την Καρδιά αν ρωτήσεις ποτέ» του Βασίλη Δερμεντζόγλου

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ