Ο Βόσνιος προπονητής Μπράνκο Στάνκοβιτς, γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1921, στο Σεράγεβο, τη πρωτεύουσα της σημερινής Βοσνίας.


Σαν ποδοσφαιριστής ήταν ιδιαίτερα αθλητικός,σταθερός, έξυπνος και καθαρός στις επεμβάσεις του. Έπαιξε κυρίως για τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και στην εθνική της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της χώρας του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Σεράγεβο το 1960, στη Ζελέσνιτσαρ.

Στην Ελλάδα τον έφερε η ΑΕΚ το 1966, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1971.


Στην ομάδα μας ήρθε την αγωνιστική περίοδο 1973-74 και υπό τις οδηγίες του ο Άρης κατέλαβε την 3η θέση διεκδικώντας σταθερά τον τίτλο.


Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Στάνκοβιτς θα καθίσει στο πάγκο του Άρεως μέχρι τη 18η αγωνιστική και στις 17-2-1975 θα αντικατασταθεί από τον Αλκέτα Παναγούλια.

Ο Στάνκοβιτς σαν προπονητής, ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα προπονητές που επέμεναν στο τακτικό κομμάτι, είχε απεριόριστες γνώσεις πάνω στο άθλημα, ήταν εργατικός και μεθοδικός, απαιτούσε μεγάλη πειθαρχία από τους παίκτες του, με τους οποίους δεν είχε συχνά καλές σχέσεις.

Οι μαρτυρίες ποδοσφαιριστών της εποχής ομιλούν για ένα άνθρωπο σκληρό και ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ