ΑΡΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0

13.4.1986

Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Ο ΑΡΗΣ νίκησε τη Λάρισα και διατήρησε λίγες ελπίδες για την Ευρώπη

Νικώντας τη Λάρισα ο Άρης ανέβηκε και πάλι στην τέταρτη θέση,ανανεώνοντας τις ελπίδες για την κατάληψη της προνομιούχου “ευρωπαϊκής” θέσης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Ο Άρης,εκτός από το εμπόδιο της Λάρισας,είχε να αντιπαρέλθει και την κούραση από τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ που έφερε την πανηγυρική πρόκριση για την ομάδα μας.


Η εικόνα του Άρεως ήταν μέτρια σε ένα παιχνίδι που είχε λίγες φάσεις και το μόνο ουσιαστικό ήταν οι βαθμοί της νίκης.


Όλα τα προβλήματα ξεκινούσαν από μεσαία γραμμή,όπου υπήρχαν οι ελλείψεις του Τζιόλα και του Βόσδου.Παρά την προσθήκη στα χαφ του Μπιμπισίδη,η μπάλα με δυσκολία έφτανε στους Μπάχτιτς,Νίκιτς και Μουρατίδη.


Οι χαφ (Αναγνώστου-Μουστακίδης-Μπιμπισίδης)αδυνατούσαν να προωθήσουν το παιχνίδι της ομάδας μας.Έτσι μόνο μεγάλες μπαλιές περνούσαν προς τους κυνηγούς και φυσικά όχι πάντα σωστές.
Με βάση αυτήν την εικόνα του αγώνα, όλοι οι κίνδυνοι για την εστία του Μιχαήλ θα προέρχονταν από ψηλές μπαλιές ή από στημένες φάσεις.


Στην άμυνα τα πράγματα ήταν καλά για τον Άρη που είχε στη σύνθεσή του ένα εξαιρετικό Μιχαλίτσο.Όχι μόνο εξαφάνισε το βαρύ χαρτί της ΑΕΛ,τον Πολωνό Άνταμτσικ,αλλά και έκανε συχνές προωθήσεις..Σε μια από αυτές τις προωθήσεις του πέτυχε το γκολ με κεφαλιά,μετά την επιστροφή της μπάλας από την προσπάθεια του Νίκιτς που βρήκε στο δοκάρι.Δίπλα στον Μιχαλίτσο ήταν ο έμπειρος Κούης.Τα πλάγια μπακ,Τζιφόπουλος και Χατζηνικολάου,ήταν καλοί αμυντικά,όμως δεν βοήθησαν όσο έπρεπε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα πλάγια.


Μέτρια και η εικόνα των επιθετικών.Ο Μπάχτις ως φορ,χάθηκε ανάμεσα στα μπακ,ενώ ήταν μοιραίος σε μια δυο ευκαιρίες,με πιο σημαντική τη φάση του 67΄ όταν αστόχησε από εξαιρετική θέση μετά από στρώσιμο της μπάλας με το στήθος από τον Νίκιτς.Ο τελευταίος είχε τα γνωστά αγωνιστικά ξεσπάσματα και συμμετοχή στο γκολ.Ο Κώστας Μουρατίδης,ξεκίνησε ορεξάτος αλλά στην πορεία ατόνησε η παρουσία του στον αγώνα.


Απέναντι στο Άρη η Λάρισα φάνηκε ηττοπαθής και αδύναμη,ιδίως στο πρώτο μέρος.Στην επανάληψη ήταν περισσότερο επιθετική,βγάζοντας αρκετούς παίκτες μπροστά.
Καλύτερη φάση για τους Λαρισινούς ήταν αυτή του 61΄όταν ο Καραπιάλης ξέφυγε με προσωπική ενέργεια, για να τον ανακόψει λίγο πριν το σουτ ο Χατζηνικολάου.
Υπήρχαν βέβαια αρκετές απουσίες όπως των Πλίτση,Βαλαώρα,Ζιώγα,Ανδρεούδη που συνέτειναν στην φτωχή παρουσία της ΑΕΛ.
Κορυφαίος παίκτης ήταν ο Παραφέστας που ειδικά στο β΄ μέρος βοήθησε και στην επίθεση.Καλός ήταν και ο Καραπιάλης, όπως και ο δυναμικός Τσιώλης.


Εξαιρετική η διαιτησία του κ. Κολοκυθά.


Οι συνθέσεις


ΑΡΗΣ

Κατσιαούνης,Χατζηνικολάου,Τζιφόπουλος,Κούης,Μιχαλίτσος,ΑναγνώστουΜουστακίδης,Μπιμπισίδης,Μπάχτιτς(85΄Χατζόγλου),Νίκιτς,Μουρατίδης(81΄Οικονομίδης).


ΛΑΡΙΣΑ

Μιχαήλ,Παραφέστας,Κυριλίδης,Μητσιμπόνας,Γκαλίτσιος,Καραπιάλης,Στάμος,Κούπτσεβιτς,Άνταμτσικ,Τσιώλης,Αγορογιάννης(46΄Βουτυρίτσας)


Έτσι το είδαν…


Λίμπρεχτς:Είχαμε απουσίες από το κέντρο και έπρεπε να κάνουμε αλλαγές.Οι παίκτες που έπαιξαν έδειξαν ότι είχαν δυσκολία να ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο.Το κέρδος από τον αγώνα είναι η νίκη,παρά το άγχος που βγάζουν οι παίκτεςΈχουμε λίγες ελπίδες για τον ΟΥΕΦΑ,αλλά μπρόστά μας είναι και το κύπελλο.
Στον Μπιμπισίδη είχα δώσει εντολή να παίζει σαν δεύτερος σέντερ φόρ
.


Τσάκος: Για άλλη μια Κυριακή επαναλήφθηκε η ίδια εικόνα με την ομάδα μας να χάνει τελικά το ματς.Οι απουσίες ήταν σημαντικές και στοίχισαν.Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους επιθετικούς του Άρη μακριά από την εστία μας.Στην επανάληψη θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση του Άρη από το ματς κυπέλλου,ωστόσο παρά τις ευκαιρίες μας δεν σκοράραμε.


Στο 91΄λεπτό…

 • Θα περίμενε κανείς ότι η παρουσία του κόσμου,μετά και την πρόκριση στον ημιτελικό,θα ήταν μεγαλύτερη.Ίσως ένα ψιλόβροχο που ξεκίνησε λίγον πριν από την έναρξη,αποθάρρυνε ορισμένους.
 • Περίπου 10.000 Αρειανοί ήταν τελικά στο γήπεδο.
 • Εκτός δεκαεξάδας ήταν και πάλι ο Θόδωρος Ζελελίδης που είναι έξω από τις επιλογές του Λίμπρεχτς.
 • Στις κερκίδες είδαμε τους βετεράνους Φοιρό,Πανιτσίδη,Ανανιάδη να παρακολουθούν το ματς.\
 • Αρνητικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων έχει δημιουργήσει η σίγουρη σχεδόν συμφωνία του Λίμπρεχτς με τον ΠΑΟΚ. Οι μουρμούρες και αποδοκιμασίες για τον Ολλανδό είναι συχνές από τους φιλάθλους
 • Μιχαλίτσος και Μητσιμπόνας διαπληκτίζονταν σαν τα κοκόρια όταν διεκδικούσαν την κεφαλιά στις εκατέρωθεν προωθήσεις τους.
 • Διακόσιες ενενήντα τέσσερις δρχ. κόστισε κατά μέσο όρο κάθε εισιτήριο στο Χαριλάου.
 • “Είδατε τι ωραίος είναι ο αγωνιστικός χώρος αυτήν την εποχή;”,έλεγε ο υπεύθυνος του γηπέδου,ο γνωστός Σόλων στους παράγοντες του Άρεως.
 • Ένας μικρός πυρήνας Λαρισινών ήταν σε μια γωνιά στη θύρα 1.
 • Αγωνία για την νίκη υπήρχε στα τελευταία λεπτά,με τον κόσμο να να εμψυχώνει τους παίκτες αλλά και να ζητάει αλλαγές από τον Λίμπρεχτς.
 • “Εν ριπή οφθαλμού” άλλαξε το σκορ στον πίνακα της θύρας 2 μόλις ο Άρης άνοιξε το σκορ.
 • Απομένουν δύο ακόμη αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος με την ομάδα να είναι τέταρτη στη βαθμολογία και να διεκδικεί τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις για την Ευρώπη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ