ΑΡΗΣ-ΓΚΡΑΤΣΕΡ 1-0

12.5.1951

Δώδεκα περίπου χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ τον σημαντικό διεθνή φιλικό αγώνα ΑΡΗΣ-Γκράτσερ.

?Ο σκορερ του αγώνα Κίνας σε μια προσπάθειά του από άλλον αγώνα.


Πριν τον αγώνα προηγήθηκε το τελετουργικό με την προσφώνηση του προέδρου του Άρεως και τέως υπουργού Αλ. Κωστόπουλου.
Εκ μέρους των Αυστριακών μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας δόκτωρ Ελενβέργκερ.


Διαιτητής ήταν ο κ. Ζαχαριάδης,ενώ ο Άρης αγωνίστηκε με τους εξής παίκτες:Γκαντίνας (Βελλιάδης),Αστρεινίδης,Λιάρος,Γρηγοριάδης Ι.,Γρηγοριάδης Β.,Ποζάνης,Παπουτσόπουλος,Παππάς,Κίννας,Λιακόπουλος,Χαλυβόπουλος.

Η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει στη νίκη παίζοντας τεχνικό και θεαματικό παιχνίδι με αρκετούς παίκτες να κάνουν καλή εμφάνιση.Περισσότερο ξεχώρισαν οι Χαλυβόπουλος,Παπουτσόπουλος,Ποζάνης και Λιάρος.
Οι Αυστριακοί παρουσίασαν ένα δυναμικό σύνολο με υψηλόσωμους και ιδιαίτερα αθλητικούς παίκτες,χωρίς να δείξουν ιδιαίτερα τεχνικά στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαίρου.


Ο Άρης είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε το β΄μέρος όταν και οι δύο ομάδες έφτασαν σε ικανοποιητικό σημείο απόδοσης.
Ο Άρης σημείωσε το μοναδικό γκολ που του έδωσε τη νίκη στο 53΄ με κεφαλιά του Κίννα και αφού προηγήθηκε συνδυασμός Χαλυβόπουλου και Παπουτσόπουλου.
Η μεγάλη ευκαιρία των Αυστριακών να ισοφαρίσουν ήταν στο 81΄,όταν ο Βελλιάδης εξουδετέρωσε ένα σουτ από κοντινή απόσταση του Ντεκ.

Η αυστριακή ομάδα Γκράτσερ που είναι μια από τις παλιότερες ομάδες της Αυστρίας με έτος ίδρυσης το 1902 θα δώσει ακόμα ένα φιλικό αγώνα στην πόλη μας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ