ΑΡΗΣ-ΝΤΕΜΙΡ ΣΠΟΡ 2-1
31-10-1951
Διεθνής Φιλικός Αγώνας
Γήπεδο Συντριβανίου

Ό,τι δεν κατάφερε ο Θερμαϊκός και ο ΠΑΟΚ,το πέτυχε ο ΑΡΗΣ νικώντας την τουρκική Ντεμίρσπορ με 2-1 σε διεθνή φιλικό αγώνα.

Η νίκη του Άρεως επί της τουρκικής ομάδας προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό στους φιλάθλους της ομάδας μας.


Η Ντεμίρσπορ που πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και νίκες με τις δύο άλλες ομάδες της πόλης μας,ήταν και πάλι καλή στο παιχνίδι αυτό.Με το γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο που έπαιξε,προκάλεσε θετικά σχόλια,υστερώντας όμως στην αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της.Σε αυτό βεβαίως συνετέλεσε η ισχυρή και συμπαγής αμυντική γραμμή της ομάδας μας.


Συνολικά ο Άρης εμφανίστηκε δυναμικός και μαχητικός, με στόχο τη διεθνή νίκη που πάντα προσθέτει αίγλη στο σωματείο που την επιτυγχάνει.


Κορυφαίος και ηγέτης στην άμυνα ήταν ο Γρηγοριάδης,παίκτης που εντυπωσίασε και τους Τούρκους.Καλή απόδοση είχαν οι Παπουτσόπουλος,Λιακόπουλος,Ποζάνης και Καζαντζής. Θετική εντύπωση άφησαν και οι δύο νεαροί τερματοφύλακες που χρησιμοποιήθηκαν, ο Τσακιριάν και ο Σουρουνόπουλος.


Η ομάδα μας,ξεπερνώντας ανώδυνα τα πρώτα λεπτά της υπεροχής των Τούρκων,προηγήθηκε στο 12΄με ένα ωραίο γκολ του Καζαντζή που επετεύχθη από ιδιαίτερα δύσκολη γωνιακή θέση,μετά από πάσα του Νανάκου.


Στη συνέχεια ο Άρης ήταν καλύτερος,έκανε πολλές επιθέσεις και απείλησε την τουρκική εστία με πολλά σουτ,τα οποία εξουδετέρωσε ο πολύ καλός τερματοφύλακας.


Στο 42΄, οι φιλοξενούμενοι θα εκμεταλλευτούν μια σύγχυση στην περιοχή του Άρεως και θα ισοφαρίσουν με γκολ που θα πετύχει ο Ισμέτ με ψηλοκρεμαστό σουτ.


Στο 57΄ο Άρης θα διπλασιάσει τα τέρματά του.Σκόρερ του τέρματος ήταν ο Παπουτσόπουλος από δύσκολη θέση και πάλι, με ισχυρό σουτ κάρφωσε τη μπάλα την τουρκική εστία.

ΑΡΗΣ
Τσακιριάν(Σουρουνόπουλος),Αστρεινίδης,Δελάρδας,Γρηγοριάδης,Μαγκότσης,Ποζάνης,Νανάκος,Παππάς(Καλφάκης),Παπουτσόπουλος,Καζαντζής,Λιακόπουλος.ΣΤΟ 91΄ ΛΕΠΤΟ…

  • Το παιχνίδι έγινε παρουσία 7.000 θεατών που επευφήμησαν την ομάδα μας για τη διεθνή φιλική της νίκη.
  • Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Άρης “εκτός έδρας”,καθώς λίγες μέρες μετά,στις 4 Νοεμβρίου του 1951,θα γινόταν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου του Άρεως στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
  • Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι ο Καζαντζής καθώς σε μια προσπάθειά του χτύπησε από την προβολή ενός Τούρκου αμυντικού.
  • Στο γήπεδο ήταν παρών ο επικεφαλής του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης.
  • Τρεις μέρες πριν, στις 28 Οκτωβρίου, η Ντεμίρσπορ είχε νικήσει σε φιλικό αγώνα τον ΠΑΟΚ με 1-0 και πάλι στο γήπεδο του Συντριβανίου.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ