ΑΡΗΣ -ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
3-0
22-9-1957
Πρωτάθλημα Μακεδονίας

Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης


Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Μακεδονίας ο Άρης επιβλήθηκε του Θερμαϊκού με 3-0.Προ του διαιτητού κ. Μιχαηλίδη οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν με τις κάτωθι συνθέσεις:


AΡΗΣ
Πετράκης,Νανάκος,Ποζάνης,Παναγούλιας,Κεμαλίδης,Στεργιώτης,Παπουτσόπουλος,Βαλτατζής,Καρασαββίδης,Πέρρος,Ορφανόπουλος


ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
Τιτόπουλος,Κυνηγόπουλος,Ζλατάνος,Γριμπελάκος,Σαράντης,Φωτιάδης,Σαμαρόπουλος,Βενετόπουλος,Τοκμακίδης,Ξυλάς,Τσιροφίδης.


Το παιχνίδι είχε ρυθμό και φάσεις,με τον Άρη να έχει μια ελαφρά υπεροχή αλλά και τον Θερμαϊκό να μην κλείνεται στα καρέ του αλλά να προσπαθεί και αυτός να βγει στην επίθεση.


Οι φάσεις που θα γίνουν δε θα είναι πολλές, και έτσι φυσιολογικά το ημίχρονο θα λήξει με 0-0.
Δύο λεπτά προ της λήξεως,ο Άρης σημείωσε γκολ,που σωστά ακυρώθηκε,αφού ο σκόρερ Καρασαββίδης χρησιμοποίησε το χέρι του.

Με την έναρξη το β΄μέρους ο ίδιος παίκτης,ο Καρασαββίδης, θα σκοράρει.Ήταν μια ωραία ενέργεια του Πέρρου που πέρασε τον Κυνηγόπουλο, και πάσαρε στο σέντερ φορ του Άρεως που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.Η κερκίδα του Άρεως ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα γι΄ αυτό το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος.


Στη συνέχεια ο Θερμικός,ισορροπώντας θα προσπαθήσει για την ισοφάριση.

Ωστόσο η ομάδα μας σε μια αντεπίθεσή της στο 65΄ θα σκοράρει για δεύτερη φορά.Δημιουργός πάλι ο Πέρρος που θα τροφοδοτήσει τον Καρασσαβίδη,ο οποίος θα προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα και θα πετύχει το δεύτερο του γκολ.


Στην επόμενη φάση ο Θερμαϊκός θα φτάσει κοντά στην μείωση του σκορ.Ο Τσιροφίδης θα σουτάρει προς την εστία,θα αποκρούσει ο Παναγούλιας, η μπάλα θα φτάσει στον Τοκμακίδη που θα σουτάρει με τη σειρά του για να αποκρούσει με δυσκολία ο Πετράκης.


Στο 76΄ ο Άρης θα πετύχει το τρίτο του γκολ.Ο Παπουτσόπουλος θα κάνει ένα εντυπωσιακό μπάσιμο από τα πλάγια,θα δώσει στον Καρασαββίδη, που θα σουτάρει με τον τερματοφύλακα να αποκρούει.Η μπάλα θα καταλήξει στον Ορφανόπουλο που θα τη σπρώξει στα δίχτυα.


Μέχρι το τέλος του αγώνος,παρά τις φάσεις που θα γίνουν,μία για τον Άρη με τον Παπουτσόπουλο,και δύο για τον Θερμαϊκό με τον Τοκμακίδη και τον Σαμαρόπουλο,το σκορ δε θα αλλάξει.


Ο Άρης αναδείχτηκε νικητής χάρη κυρίως στην καλή εμφάνιση και αποτελεσματικότητα που έδειξε στο β΄μέρος.Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος ήταν μέτριος και οι παίκτες του προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία να συνδυαστούν.


Κορυφαίος του Άρεως ήταν ο Στεργιώτης, ο οποίος ήταν παντού,καλύπτοντας όλους τους χώρους του γηπέδου.Δίπλα του ο Κεμαλίδης, που ωστόσο δεν απέφυγε κάποια λάθη.
Πολύ κινητικός και δημιουργικός στην επίθεση ήταν ο Παπουτσόπουλος,ενώ ο Καρασαββίδης,χάρη στα γκολ που έβαλε αναδείχτηκε πρόσωπο του αγώνα.Πολύ καλός ήταν ο Πέρρος μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε.Σταθερή και ανθεκτική στις επιθέσεις της αντιπάλου ομάδος ήταν όλη η αμυντική γραμμή με τους Πετράκη,Νανάκο,Παναγούλια και Ποζάνη.


Η ομάδα των σιδηροδρομικών,πρωταθλήτρια της περσινής β΄κατηγορίας, ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος,όταν και έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες της.Στην επανάληψη, η εμπειρία του Άρεως λύγισε την ομάδα που όμως φάνηκε ότι έχει δυνατότητες.
Κορυφαίος ήταν ο πολύ καλός κυνηγός Τοκμακίδης,ενώ καλή απόδοση είχαν οι Σαμαρόπουλος,Γριμπελάκος και Φωτιάδης.


Μέτριος ο διαιτητής κ. Μιχαηλίδης που δεν απέφυγε κάποια λάθη,αν και το παιχνίδι δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Σημείωση: Πριν από το παιχνίδι έγινε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος 1957-58 με την παρέλαση όλων των ομάδων.

ΑΡΗΣ,ΠΑΟΚ,ΗΡΑΚΛΗΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ,ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ, είναι οι ομάδες του πρωταθλήματος. Οι παίκτες,φορώντας τις νέες τους στολές,εντυπωσίασαν με το παράστημά τους,ενώ τα βλέμματα τράβηξαν τα νέα αποκτήματα των ομάδων.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ